Brnabić: Nije mi jasna izjava Kurtija da mu dijalog sa Srbijom nije primaran!

2

Kvalitet života svih građana na Kosovu i Metohiji zavisi od dijaloga sa Beogradom i zato me je začudila izjava lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da mu je dijalog tek na šestom ili sedmom mjestu, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Istakla je da svaki pragmatičan političar razmišlja najprije o kvalitetu života građana, dodajući da kvalitet života građana na KiM prije svega zavisi od dijaloga sa Beogradom.

Ne postoji nikakva perspektiva, ni evropska, ni ekonomska, bez dogovora sa Beogradom – rekla je Brnabić.

Brnabić je navela da od tog dijaloga zavisi da li će neko da investira na KiM i otvara nova radna mesta, te navela da niko neće ulagati tamo gdje postoji nestabilnost i neizvjesna budućnost.

Zbog svega toga mi nije jasna Kurtijeva izjava, ali možda sam ja previše pragmatična – rekla je Brnabić i dodala da bi to za nju bio “prioritet broj jedan” i da je to preduslov da se na KiM poboljša situacija.

Primijetila je i da u Prištini ne postoji velika zainteresovanost ni za testove, ljekove i vakcine protiv korone i dodala da će Srbi na KiM i ostali državljani Srbije uvek na raspolaganju imati sve testove, ljekove i vakcine.

2 Comments
 1. Sotonjara! komentariše

  Boli ga racku za smrdijom, covek se brine za nezavisnu drzavu kosova

  1. Kontra revolucija komentariše

   Boli njega racku za stanovnike Kosova !.
   Vazno je da je on sebe obezbedio !.
   A narod, ko je*e !.
   Kad shvatite da nepriznatu kosovsku i americku zastavu ne mozete jesti i kad shvatite da vam je droga jedini proizvod koji eksportirate onda ce biti kasno i za vašu djecu i unuke pa i praunuke !.
   Vec godinama ste najsiromašnija crna rupa Evrope !.
   Blago vama šiptari !.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.