Brnabić: Napadi na Danila Vučića povezani sa Zvicerovom kampanjom protiv predsjednika

0

Ana Brnabić je u Jutarnjem programu televizije Pink rekla da ne može da razumije zašto je tema broj jedan u jednom delu javnosti sin predsjednika republike i dodala da je dobro što niko ne zna kako se zovu djeca predstavnika opozicije i da je to odlika normalnog društva.

“Prvo bih upitala nešto ljudski, a to je zašto se bavite sinom predsjednika Republike? Jel vam nije dovoljno da svaki dan pljujete njegovog oca? On jeste političar i do nedavno je vodio najveću stranku u Srbiji, sam je odlučio da se bavi politikom, trpi svakodnevno udarce na sebe i nikada se ne oglašava osim kada mu napadnu porodicu. Dobro je što niko od nas ne zna da li recimo Srđan Škoro ima djecu, kako se zovu i tako treba da bude u normalnom društvu. Ali naša opozicija nema crvene linije, dozvoljeno je sve, dozvoljeno je da prijetite deci Aleksandra Vučića, da govorite da mu otac nije otac, da mu je majka sumnjivog morala… Cilj svega jeste da se povrijedi Aleksandar Vučić”, rekla je Brnabićeva i nastavila:

“Postavljam pitanje kao i nakon prvog istupa Srđana Škora, kada je rekao da Danilo Vučić treba da se tušira uranijumom. Moje bazično pitanje kao predsjednice skupštine jeste zašto vi ovo radite? Zašto se bavite Danilom Vučićem? Koji vam je on povod dao da se bavite njime? Danilo Vučić nije javna ličnost, zbog čega se vi bavite njime? Kako to doprinosi boljoj atmosferi u društvu? Kako to doprinosi demokratskijem društvu? Da, štite ga Kobre, zato što je štićena ličnost jer je njegov otac objavio rat organizovanom kriminalu i mafiji. Zbog toga ga štite Kobre. Zašto nikad ne kažete hvala zato što je Aleksandar Vučić to uradio? On je bio jedna od ključnih ličnosti koji nije samo zadao najbolniji i najstrašniji udarac mafiji u Srbiji već u čitavom regionu, klanu koji je jedan od najorganizovanijih na čitavom evropskom kontinentu. To je uradio Aleksandar Vučić, otac Danila Vučića. Jel vam zato smeta Danilo Vučić, jel ga zato napadate”,rekla je Brnabićeva i dodala:

“Pošto smo mi od Zvicera čuli da će oni dan za danom zadavati strašne medijske udarce Aleksandru Vučiću. Jel to to što se dešava, jesu to ti medijski udarci? Pošto ja ne mogu da razumijem zbog čega je Danilo Vučić tema broj jedan iz dana u dan u njihovim tajkunskim medijima. Ja kao predsjednica skupštine pokušavam da smanjim tenzije u društvu, da kroz dijalog razgovaramo na inkluzivan način. Zašto je Danilo Vučić tema, osim ako ne želite da zadajete udarce ispod pojasa predsjedniku Vučiću? Mi to nikada nećemo raditi, ne zanima me da li djecu imaju Marko Vidojković, Kulačin, Đilas…”, rekla je predsjednica parlamenta.

Ana Brnabić je potom primjetila da postoje dvostruki aršini, te da je prijetnja nečijoj djeci ako kažete da je neko lopov, a ako kažete da nečije djete treba da se tušira uranijumom, to je onda kritičko mišljenje.

“Da li mislite da je narod Srbije toliko glup, da misli da je prijetnja nečijoj djeci kada se kaže Đilase lopove, a kada se kaže da neko djete treba da se tušira uranijumom, to onda predstavlja kritičko mišljenje. Šta je vama sve dozvoljeno, a šta nekom drugom nije dozvoljeno? Još jednom pitam zbog čega, da li je to deo kampanje koju je Zvicer najavio protiv predsjednika u medijima? Ovo više nije ni dehumanizacija, već vi činite njegov život kao čoveka i roditelja nemogućim. Jel cilj da on kaže ne mogu više ovo da trpim, udarce na moju djecu, nebitno koliko godina imaju? Niko ni iz opozicije da kaže – pa dosta, mi nećemo da živimo u ovakvoj zemlji, zemlji kakvu želi Šolak. Đilas je rekao da hoće, on se izjasnio. Šta rade ostali – Pavle Grbović, Miroslav Aleksić i drugi? Svako od nas će raditi za onakvu zemlju u kakvoj želi da žive njegova djeca. U Šolakovoj I Đilasovoj zemlji ne posotoje crvene linije. Narod će umjeti to da vrati demokratski na sledećim izborima”, zaključila je Brnabićeva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.