Brnabić: Formiranje Vlade ide najbrže moguće u datim okolnostima

0

Mandatarka za sastav vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će njen novi kabinet biti formiran u skladu sa ustavnim rokovima i podsetila da se taj proces odvija u dosad neviđenim okolnostima.

„Mislim da ide najbrže moguće u datim okolnostima. Kada zaista na dnevnoj osnovi moramo da gasimo raznorazne požare, da se borimo za stabilnost, ne samo političku, već i energetsku. Što se tiče dnevnog života građana, da li je vlada tehnička ili se čeka nova – ništa se nije promenilo“, rekla je Brnabić sinoć za Blic.

Premijerka je naglasila da ministri još postoje, a da to što su u tehničkom mandatu ne menja njihov odnos prema poslu ili odgovornost.

„Svi radimo zajedno i u timu sa predsednikom Srbije. I što se tiče onoga što mi isporučujemo našim građanima, tu nismo dozvolili ni najmanju stvar da bude kao da nema vlade. Vlada postoji, a nova vlada će biti u skladu sa ustavnim rokovima“, poručila je ona.

Rekla je i da je „ako ćemo iskreno, u poslednjih šest meseci počeo „Treći svetski rat““ i da to „nisu okolnosti koje smo imali do sada“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.