Brnabić: Dogovor Srba i Albanaca jedini put do trajnog mira na Balkanu

Brnabić: Dogovor Srba i Albanaca jedini put do trajnog mira na Balkanu

Dogovor Srba i Albanaca jedini je put do trajnog mira na Balkanu, ocijenila je premijerka Srbije, Ana Brnabić i dodala da je jedino moguće neko kompromisno rješenje.

U intervjuu za Blic ona je navela da to kompromisno rješenje podrazumijeva da obje strane nešto izgube, ali da i nešto dobiju.

“Odnosno, da dobijemo najviše što možemo, a izgubimo najmanje što moramo. Bez kompromisa neće biti ni rešenja. A i jedna i druga strana mogu da dobiju mnogo – stabilniju, srećniju budućnost, dugoročni mir i prosperitet”, poručila je Brnabić.

Ona je rekla da nema nikakve poente da se govori o dijalogu sve dok Priština ne ukine takse.

“Mogu da se nadam da će takvu odluku donijeti u skorijoj budućnosti, jer, koliko god takse uticale na nas u centralnoj Srbiji, one ipak najviše štete nanose narodu koji živi na Kosovu i Metohiji – Srbima i Albancima”, rekla je Brnabić.

Upitana šta očekuje od sastanka sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel 18. septembra, odgovorila je da je njena želja da u Berlinu potvrdi dobre odnose i jače ih učvrsti.

Ona je ukazala da je činjenica da postoje neslaganja sa Nemačkom kada je riječ o Kosovu, ali da je i pored toga Srbija pokazala da je pouzdan, iskren i predvidiv partner Njemačkoj.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *