Brnabić: Ako građani ne budu disciplinovani, slijede drastičnije mjere

0

Predsjednica vlade Ana Brnabić apelovala je danas na građane da slušaju preporuke države i stručnjaka za smanjenje širenja korona virusa i istakla da će u suprotnom biti uvedene drastičnije mjere, među kojima su i potpuna zabrana slobode kretanja i policijski čas.

Brnabić je za televiziju Prva rekla da je danas u glavnom gradu vidjela velike gužve u saobraćaju i na ulicama i istakla da građani nisu dovoljno ozbiljno shvatili i slušali preporuke predsjednika države, premijera i stručnjaka.

– Molim vas na samodisciplinu, posebno starije sugrađane, nemojte da izlazite napolje. Nemojte nas terati da uvodimo policijski čas i da vojsku i policiju izvodimo na ulice i u potpunosti zabranimo slobodu kretanja. To je najdrastičnija moguća mjera i ni ja ni predsjednik ne bismo željeli da je implementiramo – rekla je Brnabić.

Ona je navela da će, ako se takva situacija nastavi, u naredna dva dana morati da budu preduzete drastičnije mjere, a to je i dodatno angažovanje MUP i Vojske Srbije.

– Dobiću danas izvještaje i iz drugih gradova, urbane sredine su najugroženije, ako je i u drugim gradovima ovako, onda je to poražavajuće – rekla je Brnabić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.