Britiš ervejz najavio 12.000 otkaza

0

Zbog kolapsa avio-saobraćaja usljed pandemije koronavirusa, rukovodstvo kompanije Britiš ervejz najavilo je velika otpuštanja, piše britanski “Gardijan”.

Aleks Kruz, izvršni direktor Britiš ervejza koji zapošljava 42.000 ljudi, obratio se svim zaposlenima i najavio da zbog poslovne situacije i opstanka kompanije oko 12.000 ljudi mora biti otpušteno.

Kruz je predočio da Britiš ervejz ne može u nedogled da prima pomoć države za zaposlene, već mora da se prilagođava novom režimu redukovanog poslovanja.

Kruz je rekao da je obavijestio i vladu i sindikate o smanjenju broja radnika i najavio skore konsultacije sa zaposlenima i sindikatima.

Avio-kompanije širom svijeta su suočene sa najvećim izazovom do sada zbog uvođenja zabrane putovanja, ali čak i kada letovi budu dozvoljeni na snazi će ostati mjere socijalne distance što će i nadalje ugrožavati rentabilnost poslovanja u grani avio saobraćaja.

Aleksandar de Žinijak, direktor IATE, međunarode asocijacije avio-prevoznika, prošle nedjelje je upozorio da se avio-prevoznici u cijelom svijetu bore da opstanu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.