Britanija i Njemačka pomažu udar na lidera DPS-a: Đukanović plaća ceh predsjedničke kandidature!

0

Najnoviju aferu protiv Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore, snažno pomažu i diplomatski krugovi iz Njemačke i Velike Britanije, koji su bili protiv njegove kandidature za prvog čovjeka Crne Gore, saznaje Borba. Đukanovićeva tvrdoglava odluka da ipak bude kandidat za predsjednika Crne Gore, protivno volji određenih međunarodnih krugova, sada dolazi na naplatu.

Kako saznajemo, njemu je poslata poruka da Velika Britanija i Njemačka neće stati u njegovu odbranu u narednom periodu, a ćutanje međunarodne zajednice i Brisela je znak da oni čekaju da vide kako će se dalje razvijati situacija, jer žele da izvagaju odnose snaga u Crnoj Gori.

“DPS je u poslednjem momentu kandidovao Đukanovića, protivno volji određenih centara moći. Dugo je tada trajala igra nerava ko će biti kandidat i na kraju je Đukanović, zbog straha da će neki drugi kandidat vlasti izgubiti izbore, odlučio da se kandiduje, iako dio međunarodne zajednice na to nije gledao blagonaklono. Sada kada im se ukazala prva prilika, ti centri su Đukanoviću već poslali indirektno poruku da je sada vrijeme da plati ceh zbog toga što se kandidovao protivno njihovoj volji”, saznaje Borba u vrhu vladajuće partije.

Međutim, kako je Borba već pisala, Đukanović je odlučio da ovaj put igra na sve ili ništa.

“Pojedini predstavnici međunarodne zajednice su u kontaktu sa pojedinim funkcionerima DPS-a i pažljivo posmatraju kako će se dalje odvijati situacija”, dodaje naš sagovornik iz DPS-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.