Briselska podvala opozicionim biračima: Nema bojkota, nema tehničke vlade, DPS nagrađen!

Briselska podvala opozicionim biračima: Nema bojkota, nema tehničke vlade, DPS nagrađen!

Navodni briselski sporazum, kojim se poslednjih nedjelja, Demokrate hvale u plaćenim i naručenim tekstovima, što u medijima, što na društvenim mrežama, je klasična podvala opoziciji i opozicionim biračima. I nije DPS satjeran uza zid, kako to satelit DPS-a i Demokrata Vladimir Pavićević, saopštava, nego su opoziciji, zahvaljujući Briselu, koji dvije decenije duva u jedra režimu, izbijena iz ruku dva aduta. Tehnička vlada i bojkot izbora. Upravo te dvije stvari su bile kamen o vratu DPS-a, a sada im je zahvaljujući Briselu i Aleksi Bečiću, taj teret skinut s leđa.

Zahvaljujući Briselu i Demokratama, sada DPS može mirno da čeka izbore sledeće godine, jer se stranka Alekse Bečića, potpisom na dogovor sa vladajućom partijom obavezala da će izaći na sledeće izbore. I to je ono što se krije od javnosti, Brisel je natjerao Demokrate, jer nikoga drugoga u opoziciji nije mogao da natjera na to, da dogovorm sa DPS-om izda opozicione birače i bojkot kao legitiman odgovor na sve krađe i mahinacije DPS-a. Upinjaće se Demokrate u narednom periodu da u plaćenim tekstovima poruče javnosti da su spremni za masovne proteste i na bojkot izbora. Međutim, Briselu su se zakleli da će na izbore izaći, a samim tim će i ostalu opoziciju povući da izađe na još jedne pokradene izbore. Sada je valjda i laicima jasno, da je da sve pobjede Demokrata vode u sve veće podjele među opozicijom i opozicionim biračima.

DPS je dobio šta je tražio, da ne bude bojkota izbora io da ne bude tehničke vlade, a Brisel je dobio poslušnu političku grupaciju, koja će igrati kako oni budu svirali. Usput, jasno je da ih samo zanima da budu najjača opoziciona grupacija i sve rade da to ostvare. Rezime, DPS zadovoljan, Brisel prezadovoljan, Demokrate, još ne shvataju kakav su očajan politički poztez povukli, a opozicioni birači prevareni. Ako je ovaj sporazum toliko dobar po opoziciju, zašto su Demokrate i DPS, tajno pregovarali pod okriljem noći, a da 30 poslanika opozicije o tome ništa ne zna. Zar nije logično, ako ovaj sporazum ne odgovara DPS-u, da je prvo dat na uvid svim opozicionim poslanicima, pa tek onda da se krenulo u pregovore. Takođe, zar nije logično da DPS, ako mu ovo ne odgovara, opstruira i odlaže da usvoji ovaj dokument, a ne da u sred avgusta, kad mu vrijeme nije, zakazuju vanrednu sjednicu da što prije izglasaju svoju propast.

Ako je DPS satjeran u ćošak i poražen, kako tvrde Demokrate i njihov zajednički pion Pavićević, kako to da su zahvaljujući glasovima tog istog DPS-a, dva poslanika Demokrata ušla u Odbor za reformu izbornog zakonodavstva. Kako to da niko, ama baš niko, iz opozicije nije glasao za tako nešto. Ako je briselski sporazum, kako mu od milište tepaju Demokrate, uperen protiv DPS-a, kako je moguće da DPS objeručke prihvati taj poraz, bez namjere da makar pokuša da izbjegne poraz. Biće, nažalost, da je u pitanju nešto drugo. DPS je, zahvaljujući Briselu, koji ih podržava sve ovo vrijeme, samo dobio vjetar u leđa i papir, da opozicija neće bojkotovati izbore, što im je bilo neophodno.

Ako je briselski sporazum pobjednička varijanta, kako to da za ulazak dva poslanika Demokrata u Odbor, sinoć nije glasao ni njihov saveznik Miodrag Lekić. Ako je ovo pobjeda opozicije, kako tvrde Demokrate, kako to da 30, od 39 poslanika opozicije ne podržava ovaj sporazum sa DPS-om. Umjesto plaćenih tekstova o veličanju “pobjede”, bolje bi bilo da Demokrate objasne kako je to poraženi DPS glasao za svoj poraz, a kompletna opozicija, ne računajući 8 poslanika Demokrata su protiv ovog rješenja. Ipak, javnost više vjeruje svojim očima, nego plaćenim promo tekstovima Demokrata. Jer, da su oni sigurnio da je ovo njihova pobjeda a poraz DPS-a, ne bi morali da svakoga dana plaćaju naručene tekstove u medijima, jer nijedan novinar neće da potpiše nešto što svi vide da je prevara.

I danas kad pogledamo dolazimo do jasne računice. Sporazum su podržali DPS i Demokrate i fantom vanparlamentarna stranka Crnogorska, koja je do juče bila partner DPS-u, a sada Demokratama. I niko više. Sporazum nijesu podržali ni Dritan Abazović, a Demokrate to kriju od javnosti, a kako smo već kazali, za njega nije glasao ni Miodrag Lekić. Nije ga podržao DF, ali ni SDP, ali ni klub nezavisnih poslanika, kao ni SNP. Pametnome dosta da zaključi o kakvoj se prevari radi. Znači, nije ga podržalo 30 poslanika opozicije, a jeste kompletan poslanički klub DPS-a.

I na kraju, Demokrate pobijediše DPS, kako tvrde, a zajedno sa DPS-om razbiše opoziciju i opozicione birače. Pobjede, a i podjele!

Related posts

1 Comment

  1. Santrač

    Prvo, iza ovakvih autorskih tekstova treba da ide potpis. Ovako, iako logično i korektno napisano, deluje plašljivo i “šugavo”. Drugo, odavno je jasno da Demokrate preuzimaju unosnu ulogu Darka Pajovića i već uveliko pregovaraju o ulasku u vlast posle tih izbora. Nema tu tajne.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *