Mladen Mikijelj

Breznica opet šampion: Uprkos nepravdi i opstrukcijama, pokazali smo da vrijedimo

0

Fudbalerke Breznice u gostima su savladale Mladost 2015 (6:0) i tako tri kola prije kraja, stekle nedostižnih 12 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Budućnosti.

Breznica je protiv podgoričke ekipe povela nakon pola sata igre, a nakon toga na terenu je postojao samo jedan tim. Katarina Čađenović je postigla prvi gol, a do poluvremena se upisala i Mia Baturan.

U nastavku su mrežu rivala tresle i Mina BalevićMilica Šebek i dva puta Jelena Petrović.

Breznica je najuspješniji crnogorski ženski fudbalski klub, a ovo im je deveta uzastopna titula.

Iz pljevaljskog kluba ističu da se susrijeću sa raznim preprekama, ali da želja za pobjedom sve to nadjača.

Titula, koja je ponos našeg kluba, grada i države, nije prestiž. Došla je nakon ozbiljnog rada, truda, odricanja. Radili smo, u tišini, boreći se sa svim nepravdama, finansijskim nedaćama, opstrukcijama na skoro svim nivoima. Sve te represije učinile su samo jedno, a to je da naša želja da uspijemo i dokažemo da smo najbolji, nadjača sve prepreke sa kojima smo se suočavali“, rekli su iz Breznice pa dodali:

Mi nismo klub koji odustaje. Nastavljamo, kao i do sad, istim žarom, ako ne i jače i bolje za dobrobit fudbala, prije svega u Pljevljima, ali i na sjeveru Crne Gore. U protekloj godini svjedoci smo niza situacija koje su očigledan pokazatelj na koji način se odnosilo prema klubu, od diskriminicaje golmanke Miličić, gdje ne samo da je Savez ignorisao, već i Sindikat, koji je u obavezi da zaštiti članice, a sve pod izgovorom da im se Miličić nije lično obratila, pa sve do situacija kada je klubu uskraćna pozajmica, samovoljom pojedinaca u Savezu. To je period kada ni Udruženje profesionalnih trenera nije osjetilo potrebu da nas podrži, moralno naravno, samo to je bilo potrebno. Ovo nije naša žalba, već podjećanje na samo par situacija, u nizu … Nema potrebe naglašavati da smo se sa svakom izborili, pošteno, jer jedino tako i umijemo. Neka ovo bude podstrek i ostalim klubovima u Crnoj Gori da slijede naš primjer i slobodno progovore o stanju u našem fudbalu. Koristimo ovu priliku da javno pružimo podršku treneru FK Budućnost, Ivanu Brnoviću, koji trenutno prolazi kroz veoma teške trenutke“, istakli su iz redova šampiona Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.