Breskve koje osvajaju srca – neodoljivi, a zdravi recepti idealna letnja poslastica

0

U četvrtak, 23. maja 2024. godine u 12:00 u Hotelu “CUE Podgorica” održan je sjajan događaj B2B prezentacije proizvoda i kuvanje uživo.

Učesnici iz prehrambenog sektora, hotela i restorana, uvoznici, distributeri, trgovci informisali su se o evropskoj kampanji Peach Flavors Balkans i ukusnim evropskim konzerviranim breskvama iz Grčke, dok su tokom manifestacije pripremljena jedinstvena jela koja ističu njihov nenadmašan ukus i miris. Ovog posebnog dana prisutni su imali priliku da razgovaraju sa predstavnicima organizacija o budućnosti evropskih konzerviranih breskvi iz Grčke, kao i mogućnostima buduće poslovne saradnje.

Ivana Stefanović, iz firme „Perfecto doo Podgorica“ koja je uvoznik za Crnu Goru, istakla je da su konzervirane breskve iz Grčke su širom sveta poznate po svom divnom ukusu i izuzetnoj svežini, jer se prerađuju i standardizuju, po najstrožim kriterijumima kvaliteta i bezbednosti hrane odmah nakon berbe.

Svi prisutni bili su oduševljeni kada su probali ukus breskvi, na način kako je to priredio šef kuhinje hotela Stefan Đukanović, koji je naveo da je kompot breskve idealna letnja poslastica, bilo da ih uzimamo same, ili se počastimo kombinacijom sa sladoledom, a on je prisutnima prezentovao prelep lagani kolač kome niko nije odoleo.

Kampanja koju finansira EU Peach Flavors Vest Balkans, ima za cilj da promoviše evropske konzervirane breskve iz Grčke potrošačima u Bosni, Albaniji, Srbiji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji i da poveća njihov značaj i potrošnju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.