“Bratski” napad na navijače Crne Gore u Prištini: Čitav stadion skandirao “UČK, UČK, UČK“! (VIDEO)

5

Oko 150 navijača Crne Gore napadnuto je na stdionu u Prištini tokom meča sa reprezentacijom tkz. Kosova. Nakon što je tzv. Kosovo dalo gol, u sektoru gdje su bili smješteni gostujući navijači, došlo je do okršaja.

Došlo je do sukoba Crnogoraca sa redarima, a ubrzo je intervenisala i policija, pa se posle nekoliko minuta čarki situacija smirila.

U trenucima sukoba, stadionom se sablasno orilo „UČK, UČK, UČK“, što je skraćenica tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, poznatoj po terorističkim aktivnostima i zločinima tokom rata krajem devedesetih godina.

Skandal: Igrače Kosova upoređuju sa zločincima

Inače, režim u Podgorici je protiv volje naroda podržao tkz. državu Kosovo.

Na početku meča, kada su intonirane himne, čulo se zviždanje dok je sa razglasa puštena „Oj svijetla majska zoro“, ali su na kraju ipak preovladali aplauzi.

Inače, tzv. Kosovo je pobijedilo sa 2:0 golovima Rahmanija i Murićija u 10. i 34. minutu i sada je na samo bod manje od drugoplasirane Češke, kojoj gostuju u narednom kolu, koje će vjerovatno i odlučiti ko će na EURO 2020.

Pogledajte i kako je to izgledalo u snimku.

https://www.facebook.com/488773431203202/posts/2474577905956068?sfns=mo

5 Comments
 1. Martin komentariše

  Naši navijači su pokazali srce i hrabrost! Tako se bori za Crnu Goru, a bolje bi i vama sa Borbe bilo da nas podržite.

 2. Savo Licina komentariše

  Martinu, da ti znas sto je bolje ne bi pisao takav komentar. Eto ti ih braca iz UCK da se s nima bratimis, kad ti Srbi ne valjaju!

 3. real komentariše

  mi smo crnogorci nisu nam braca ni srbi ni kosovari gori nam je docek bio u beogradu no u pristini
  vi samo poltronisite srbima i preko nasih ledja se prepucavajte ako vi je to sveta zemlja znate sto vam je cinjet nas ostavite na miru

 4. Marko komentariše

  A, da nemas u SRBIJI slucajno brata ili sestru, tetku, ujaka, strica, rodjaka… Oni su SRBI, a ti se saberi malo ko ti je BRAT a ko KOMSIJA, sa kojim isto ne treba biti los komsija ako on to nece.

 5. Marko komentariše

  A, da nemas u SRBIJI slucajno brata ili sestru, tetku, ujaka, strica, rodjaka… Oni su SRBI, a ti se saberi malo ko ti je BRAT a ko KOMSIJA, sa kojim isto ne treba biti los komsija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.