Bratić za BORBU: Grantolovci iz NVO sektora, drago mi je što ste se sjetili Vesne, samo mi se čini da ste pogriješili prezime i ekipu!

7

Bivša ministarka prosvjete Vesna Bratić oglasila se povodom optužbi CGO-a da je resor kojim je rukovodila kršio zakon i proceduru u upravljanju budžetom od 219.193.714,26 evra.

Bratić je ocijenila da nije iznenađena reakcijama iz tzv. NVO sektora, tačnije, jedne NVO koja, čini se, već dugo, ničim zasluženo, ima neku vrstu „monopola“ na medijskom nebu Crne Gore.

– Po svemu sudeći, saopštenja i nebulozne izjave i napisi pojedinih poslanika s upitnom podrškom u biračkom tijelu objavljivana posljednjim dana u medijima koji ne mogu da se pomire s novom političkom i istorijskom realnošću bila su uvod u današnji članak u ND Vijesti koji je, iz nekog razloga, zaslužio naslovnicu. Radi se o članku čiji naslov pompezno najavljuje „saslušanja Vesne i njene ekipe“. Kada pažljivo pročitate tekst shvatićete da je, u stvari riječ, o urgenciji jedne lokalne NVO, dakle, jedne od mnogih, kojoj se medijski, opet iz nekog razloga, daje isuviše prostora s obzirom na učinak. Ako ne idete dalje od naslova, ili se uhvatite samo za cifru od skoro 220 miliona evra koji je u jednom u nizu svojih saopštenja objavila CGO ekipa pomislićete da se, na crnogorskoj kriminalnoj sceni, pojavila ozbiljna konkurencija klanovima s Primorja. Ima u toj varijaciji na dobro poznatu melodiju po istim notama, u toj dušebrižničkoj grantoprežnoj kakofoniji i ličnih nota. Ponajviše kada se (po)trude da zvuče profesionalno – navela je Bratić za BORBU.

Kako ističe, grantolovci su krenuli u novu hajku kada im spin o izbjegavanju sudskog poziva u prekršajnom postupku nije uspio.

– Ipak, hvala Bogu, u Crnoj Gori postoje i slobodni mediji koji će dati prostora da se čuje i druga strana – kazala je Bratić i u ime „Vesne i ekipe“ uputila poruku CGO-u.

– „Vesna i njena ekipa“ imaju da kažu sljedeće: Gospodo iz nevladinog sektora, drago nam je što ste se sjetili Vesne. Samo nam se čini da ste pogriješili prezime. I ekipu. Cifra koju sa zadovoljstvom pominjete je pronađena. Toliko iznosi budžet koji je opredijeljen za MPNKS u prethodnoj budžetskoj godini. Osadmdeset pet (85%) tog budžeta su zarade zaposlenih u školama, vrtićima, ustanovama kulture i ostalim institucijama u ingerenciji tadašnjeg MPNKS. Dakle, bruto plate za blizu 20 000 zaposlenih – navela je ona.

Bratić je naglasila da se današnji slučaj „Vesna i ekipa“ zasniva na famoznom „duplom mišljenju DRI“ (da one DRI kojom je rukovodilo lice poznato kovanici: „jedan zaposleni – četiri glasa“ i koje su MPNKS, ali i drugim „neprijateljskim licima“ dale kolege osoba s BIRN-ovog spiska ekstremističkih organizacija.

– Zašto CGO poseže za cifrom jednakom ukupnom iznosu budžeta kojim se upravljalo? Pa zato što ne može više da manipuliše „enormnim odšetama“ smijenjenim rukovodioca vaspitno-obrazovnih ustanova. Kako cifre „ostavljenih bez hljeba“ „padaju“ s 1.000 na 400, pa na 250, pa na 100, pa na 50, pa na 5… Daliborki Uljarević i „ekipi CGO“ u trenutnom „bezustavnom stanju“ ne ostaje ništa drugo nego da, djeluje lični i „ideološki“ animozitet kanališu u „pisale smo specijalnom tužiocu da „ubrza“ moguća saslušanja“ i izdiktiraju mišljenje DRI i od toga naprave vijest. Naslovnu. Sve ostale navode i „nepravilnosti“ koje su ove dvije jednako kredibilno kadrirane institucije našle rado ćemo obrazložiti u medijskim nastupima koje ćemo intenzivirati, ali i pred nadležnim organima kad i ako budemo pozvani. Vesna i „ekipa“ – rekla je Bratić i dodala:

– Važno je, da ne bi bilo zabuna i namjernog dovođenja čitalaca i građana u zabludu da niti jedan cent nije ukraden ili pronevjeren, a naročito ne oko 220 miliona koliko je bio budžet MPNKS. „Preusmjeravanja“ budžetskih stavki koja DRI i CGO pominju nisu onakva na kakva su navikli od entiteta kojima su naklonjeni – u vlastite džepove i of-šor račune. Naravno, i treba da svi rade svoj posao a „ekipa“ časnih ljudi koji su savjesno i odgovorno radili svoj posao nastaviće da se bori protiv svih ovakvih i inih kancerogenih pojava koje su dobrano metastazirale u crnogorskoj javnosti – zaključila je Bratić.

7 Comments
 1. Rade/ komentariše

  Ono kad Vesna Bratic prdne je casnije od cijelog zivota veoma ruzne Uljarevicke

 2. TUTINAC komentariše

  DRZI SE VESNA , PRAVA SI KRALJICA BILA I OSTALA PODRSKA ZA VESNU

 3. ...? komentariše

  VESNA KRALJICA !

 4. E viva komentariše

  Nisu ,nisu pogrijesili..brzo ces ti odgovarati sa svu stetu i bruku sti si ucinjela

  1. Dobrilo komentariše

   e vivac, blago ti ga u pamet, kad ces prestati sebe da lazunjas?

   1. E viva komentariše

    Zivi bili pa vidjeli kako ce proci

 5. Dobrilo komentariše

  E to moze samo u tvojim evivaskim snovima, nego dudlaj ga i dalje, ocigledno ti prija!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.