Branka Milić i dalje u Ambasadi, ostali “teroristi” otišli kući

1

Jedna od optuženih u slučaju pokušaja terorizma Branka Milić, koja je prvostepenom presudom osuđena na tri godine zatvora, još se nalazi u ambasadi Srbije u Podgorici, izjavio je agenciji Beta njen advokat Jugoslav Krpović.

On je objasnio da njoj sud nije ukinuo pritvor, odnosno da se uopšte o njenom pritvoru nije izjašnjavao, tako da se ona i dalje nalazi u ambasadi gdje je našla utočište nakon što je svojevoljno napustila suđenja nezadovoljna nalazom vještaka o njenom zdravstvenom stanju i odlukom suda da odbije zahtjev za njegovo izuzeće.

Krpović je rekao da su ostali srpski državljani koji su osuđeni u ovom slučaju, nakon izricanja presude kojom su im određene kazne zatvora, ali ne i pritvor do pravosnažnosti sudske odluke, otputovali za Srbiju.

Od ukupno devet srpskih držvljana osuđenih u ovom slučaju, pritvor je određen bivšem šefu srpske Žandarmerije Bratislavu Dikiću kome je izrečena kazna zatvora od osam godina. On se nalazi u zatvoru u Spužu kod Podgorice.

Tokom izricanja presude, sudija Suzana Mugoša jedino je istakla da je pritvor produžen Dikiću.

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Nečuvena sramota za Crnu Goru je tretman bolesne starice Branke u postupanju suda sa njom tokom sudjenja po pitanju nekakvog pokušaja državnog udara iako pokušaja nije ni bilo. Cijela presuda je u najmanju ruku nikakva o čemu piše sva svjetska štampa. U svakom slučaju ,svjedok saradnik Sindjelic je lažno svjedočio ili kad je davao izlaz ili kad ga je demantirao pa neka Suzana nešto prešutne po tom pitanju i objavi hoće li jadna bolesna Branka biti uhapsena ako napusti ambasadu jer je uvrijedila sudijicu Mugosu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.