Brajuško Brajušković: Duško Jovanović pretučen po nalogu Veljovića, Miljan Perović pucao na Raša Aleksića! (VIDEO)

4

“Moj greh je što sam pratio Duška Jovanovića i u isto vrijeme pokušao da stupim u kontakt sa Budom Simonovićem da se skloni, ali nisam uspio. Samo mi je stigla poruka završeno je. Branim se od djela koje nisam uradio. Priznajem da sam ga pratio i to je to. Prebili su ga Marko Kalezić i Slavko Đurović” – rekao je u ekskluzivnom intervjuu za “Nacionalnu” televiziju, Brajuško Brajušković, nekadašnji specijalac o delovanju Crnih trojki, navodeći da je prebijan na izvorištu Mareza i da su mu nelegalno izvršili pretres kuće i nakon nepravednog razvlačenja u medijima odlučio da kaže istinu, jer kako navodi, nakon brojnih prijetnji i prijetnji njegovom sinu Ivanu, u strahu za goli život, da ako ga nađu mrtvog, cijela javnost zna, da nije počinio samoubistvo.

Kakva je bila struktura specijalnih jedinica, ko su Crne trojke, koji je princip zapošljavanja, da li je u SAJ-u bilo kriminalca, koji je način djelovanja Crnih trojki, ko je pratio žrtva, ko ih je prebijao, da li je policija bila uključena, da li su kriminalci učestvovali, ko je birao žrtve, šta rade nakon prebijanja žrtve, ko je ubio Duška Jovanovića, sve o slučaju Radovana Aleksića govorio za Nacionalnu televiziju Brajuško Brajušković.

Brajušković navodi da je djelimično kriv što je Duško Jovanović pretučen.

“Nisam učesnik tog prebijanja. Duško me vidio pred smrt i rekao mi u lice ti me nisi pretukao, ali neko dobro visok jeste. Tvrdim da ti koji su prebili Duška nemaju kapacitet da ga ubiju, to su plitkoumni skorojevići. Ubili su ga profesionalci” – kaže Brajušković.

Brajušković tvrdi da su Miljan Perović i Veselin Veljović izdavali naređenja koga da prati i da je, kako kaže, samo mogao da nasluti zbog čega.

“Tražio sam od Veljovića da me isključi iz slučaja i naišao sam na agresiju i morao sam da pristanem. Moj dio posla je bilo praćenje, nisam mogao da znam ko će da izvrši napad. Ja nikad nisam učestvovao u prebijanju” – objašnjava Brajušković.

Objašnjavajući u razgovoru kako su Radovana Aleksića pratili mjesec dana sa 3 crna džipa, kune se da se nikad nije uživo video sa Aleksićem, ali da mu je poznato kako je pretučen.

“Nije me strah Duška Markovića, strah me od funkcija koje imaju. Aleksića su pratili jer je on bio saradnik Pavla Bulatovića koji je javnosti predstavljen kao najveće zlo. Istina je da nisam pokušao da kažem Aleksiću da ga prate jer nisam poznavao nikog iz njegovog okruženja i nisam mogao da mu vjerujem. Bio sam u Nikšiću kad je pucano i mogu da tvrdim da je u njega pucao Miljan Perović, u to sam siguran” – tvrdi Brajušković.

Opisivajući kakva je struktura bila specijalnih jedinica, objašnjava kako su isti radili za Crne trojke.

“Kao vozač Veselina Veljovića poznavao sam ga dobro, kao što sam dobro poznavao i Mila Đukanovića dok je bio normalan. Lično mislim da su Veselin, Milo i njima slični goru štetu napravili Crnoj Gori nego korona da vlada u najgorem obliku još 10 godina. Oni su najveća pošast koja se mogla desiti Crnoj Gori” – siguran je Brajušković.

 

4 Comments
 1. Ivi komentariše

  Ovo je jeziva noć. Šta je radio Miljan Perović…. VELJO je naredjivao a nije bio. Treći čovjek nije Lazović, rekao je da stanu i izgovorio ime. On je iz DB Podgorica i znao je i Brajuška i Duška. I to dobro izgleda. Da, je bio ovaj Lazović oni bi ga izmasakrirali. Bio je enormno visok i znao je Duška dobro. To znači da su iz škole najverovatnije poznanici. Srednja škola…… Ovaj je u Katnićevom timu Lazović. Da se čovjek najteži… Strašna noć….

  30
  5
  1. Pipi dc komentariše

   Kako vjerovati nekome ko prica poslije toliko godina o necemu u cemu je sam ucestvovao…

   11
   27
   1. Dabosvezna komentariše

    Pa kad je mogao prije govoriti…kad je odlazeci rezim drzao pravdu i zakone u svoje ruke…sve sto bi kazao islo bi protiv njega…mogli su ga proglasiti cime su zeljeli a mogao je i da nestane…isti ti bi na isto tapsao …..kako glupih komentara i glupljih botova…

    16
    3
 2. Ivi komentariše

  Pismo je pisano štampanim slovima. Ova osoba piše latinicu, i nije vješta ćirilici. Lakše joj je bilo. Pismo je delovalo užasavajuće, kao i mrak u studiju. Ovi su blokirali smjenu Katnića. SNP MILAČIĆ DEMOKRATE i URA. Ova mašina još dobro radi… Horor!

  35
  5
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.