Brajović zadovoljan dogovorom Demokrata i DPS-a

0

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović (SD) kazao je da usvojene izmjene odluke o Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornih i drugih zakona, predstavljaju još jedan korak ka tome da Parlament funkcioniše u punom sastavu i da se onemogući “da neki imaju izgovore za neučestvovanje u radu Odbora.”

Skupština je kasno sinoć usvojila izmjene odluke o Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornih i drugih zakona, kojom će izborne reforme morati da predloži do 15. novembra.

Brajović je, odgovarajući na novinarsko pitanje da li vjeruje da je ovo neki novi korak naprijed i da li će u septembru otpočeti rad na izbornim reformama, rekao da vjeruje da bi Odbor mogao da ponovo profunkcioniše što prije, ali da ostaje da se vidi šta će uraditi drugi politički subjekti.

“Uvijek želim da budem optimista i da proaktivno djelujem. Uvijek smo i pozivima pokušavali da dovedemo do toga da Parlament funkcioniše u punom sastavu, kao i sva radna tijela, stalna i privremena. Mislim da smo i sinoć napravili još jedan korak ka tome”, naglasio je Brajović.

Ističući da neće da komentariše kako će se ponašati pojedini poslanički klubovi i pojedine partije, predsjednik Skupštine je ocijenio da su “napravili još jedan korak ka tome da, u stvari, onemoguće da neki imaju izgovore za neučestvovanje u privremenom Odboru”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.