Brajović: Obaveza je države da zakonom precizira crkvenu imovinu

3

Crna Gora će donijeti zakon kojim nijedan vjernik neće biti ugrožen, a odnose sa Srbijom i ubuduće će razvijati isključivo uz međusobno poštovanje, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

On je u izjavi za Radio Crne Gore kazao da od 2006. odluke o Crnoj Gori donose isključivo njeni građani.

Kako je naveo, Crna Gora je od obnove nezavisnosti uspješno riješila brojna pitanja koja se tiču funkcionisanja države i njenog daljeg jačanja.

„Stekli su se uslovi da se zakonom precizira i funkcionisanje vjerskih zajednica, uključujući i pitanja imovine. Uostalom, to je suvereno pravo i obaveza svake države”, istakao je Brajović.

On je kazao da voljom građana, većina u crnogorskom parlamentu nedvosmisleno zastupa procrnogorske, a ne anticrnogorske stavove po pitanju i države i crkve.

“Pokušaji stvaranja nesigurnosti i tenzija u društvu, kao i pokušaji regrutacije vjernika koju sprovodi Srpska pravoslavna crkva i dio opozicije, potpomognuti djelovima vlasti druge države, perfidna je manipulacija orijentisana ka materijalnim, a ne duhovnim vrijednostima”, rekao je Brajović.

On je ocijenio i da pojedinim zvaničnicima Srbije bavljenje Crnom Gorom predstavlja pogodan otklon od donošenja kompleksnih državnih odluka.

“Crna Gora će donijeti zakon kojim nijedan vjernik neće biti ugrožen, a odnose Crne Gore i Srbije i ubuduće ćemo razvijati isključivo uz međusobno poštovanje i vjerujem na obostrano zadovoljstvo”, zaključio je Brajović.

3 Comments
 1. Ljuta komentariše

  Obaveza pravne države je da prvo tebe uhapse zbog lažnog svedočenja i kriminalnih radnji sa DK

 2. Ljuta komentariše

  Što ćemo sa ustavom i medjunarodnim obavezama i praksom?
  Ne mogu lopovi i nevjernici donositi vjerske zakone

 3. Gačanin komentariše

  Brajoović i njegova SD sa dva poslanika u Crnogorskoj skupštini su najobičniji PIONI u Milovoj igri šaha sa potlačenim i obespravljenim Crnogorskim građanima!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.