Brajović: Ne očekujem tenzije u parlamentu nakon presude

1

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović kazao je da ne očekuje povećane tenzije u parlamentu, nakon donošenja presude u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

Na pitanje da li očekuje povećane tenzije u parlamentu nakon donošenja presude, Brajović je rekao da je prošle sedmice počela sjednica Skupštine, i da su građani mogli u direktnom prenosu da prate uobičajenu skupštinsku raspravu koja je na momente bila žustra.

„Do kraja proljećnjeg zasijedanja pred nama je nekoliko važnih tema, pa ćemo vidjeti ko će vrijeme iskoristiti za bavljenje tim predlozima, a ko za čistu političku samopromociju“, rekao je Brajović agenciji MINA.

On je ocijenio da politička situacija nije zaoštrena zbog presude u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine dodajući da je jasno da nema ni podrške okrivljenima sa za njih očekivanih adresa van Crne Gore.

Brajović je na pitanje kako ocjenjuje političku situaciju u Crnoj Gori nakon donošenja presude i očekuje li njeno zaoštravanje, rekao da je vrlo oprezan u komentarisanju tog pitanja, pogotovu što je riječ o prvostepenoj presudi.

„Žao mi je što uopšte moramo o poslanicima da govorimo u kategorijama vezanim za optužbe i presude za teška krivična djela“, kazao je Brajović.

Sa druge strane, kako je naveo, nije bilo neočekivano to što su optuženi akteri suđenja, njihovi advokati i mediji podigli temperaturu uoči izricanja presude.

„Ipak je riječ o složenom i zahtjevnom suđenju koje je dugo trajalo pred očima javnosti i koje je ogolilo mnogo toga u vezi sa pokušajem terorističkog akta“, rekao je brajović.

On smatra da je dobro što je postojao direktan televizijski prenos iako je, kako je kazao, on moguće stvorio dodatni pritisak, prije svega na tužioce i sudsko vijeće.

„Uprkos očiglednim pokušajima, ne mislim da je politička situacija dodatno zaoštrena zbog izrečene prvostepene presude. Jasno je da nema ni podrške okrivljenima sa za njih očekivanih adresa van Crne Gore“, kazao je Brajović.

1 Comment
  1. Mitar pg komentariše

    A sta ti ocekujes bijedo ljudska? Pa on je muskarac koliko i pamela anderson. Poltron. Udbas. Spijun, preletac. A kad ga vidimo u društvu ljepse polovne, dodje cojeku da povrati. Ovom treba dva samara opalit i vrati ga u stalu, dje mu je i mjesto.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.