Braćo Srbi, prava Crna Gora je uz vas

1

Nakon jučerašnjih riječi podrške ugroženim Srbima na Kosovu i Metohiji, a pogotovo onim koji su povrijeđeni u napadu jedinica tkz. kosovske policije ROSU, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić sa partijskim rukovodstvom pridružio se velikom protestu na sjeveru Kosova.

Milačić je iz Kosovske Mitrovice poručio:

“Malo je kosovskim Albancima – ohrabrenim osionim zapadnim centrima moći – što su oteli teritoriju Srbije suprotno svim zakonskim, etičkim, moralnim, pa i istorijskim načelima, nego su sijanjem straha nastavili da prepadaju i tjeraju Srbe sa svojih ognjišta.
Prava Crna Gora najoštrije osuđuje takvo ponašanje prištinskih vlasti na čelu sa Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem, koji umjesto odgovaranja za učešće u ratnim zločinima nad srpskim narodom, danas dijele “pravdu” jurišom na preostale Srbe.
Zato smo odlučili da odemo korak dalje od običnih saopštenja i da dođemo na lice mjesta i direktno pružimo podršku našem narodu. Nakon naše javne podrške u kojoj smo iskazali spremnost da dodjemo i solidarišemo se sa Srbima dobili smo više poziva srpskih porodica koje su iskazale želju da nas ugoste kako bi na licu mjesta vidjeli sa čime se sve suočavaju. Svaki put kad budemo potrebni, ili kad osjetimo da smo potrebni, mi ćemo biti, baš kao što smo rekli – dovoljan je samo jedan poziv.

Dok premijer Crne Gore danas boravi u zvaničnoj posjeti Haradinaju, mi smo ovom posjetom željeli i da pokažemo gdje je mjesto pravoj Crnoj Gori, a mjesto je sa Srbima.

Dakle lažni Montenegro je danas sa teroristima, a prava Crna Gora sa braćom. Prava Crna Gora je na pravom mjestu jer se ovdje danas brani i Crna Gora u kojoj se proces kosovizacije odvija pred našim očima.
Najzad, Srbima na Kosovu, ali i svima ostalima poručujemo: Narod Crne Gore priznao te nije – Kosovo je srce Srbije. Ali i, dodaću, duša Crne Gore.” Zaključio je Milačić.

Kosovo i Metohiju su, osim predsjednika Prave Milačića, posjetili i generalni sekretar Vladislav Dajković, član Predsjedništva Željko Savović i predsjednik zetskog odbora Prave, Svetozar Ulićević.

1 Comment
  1. Vladimir komentariše

    Prava Crna Gora !!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.