Braća Lambulići pod dodatnom istragom: Spremali otmicu Albanca iz Tuzi

0

Braća Vjekoslav i Jugoslav Lambulić koji uhapšeni u policijskoj potjeri u Podgorici, spremali su otmicu jednog albanskog državljanina iz Tuzi, saznaje Borba u policiji. Inspektori ne saopštavaju identitet tog lica, istraga je u toku. Riječ je o poslovnom partneru braće Lambulić, a oni su na saslušanju negirali da su namjeravali to lice da otmu. Prema našim saznanjima, između tog lica i Lambulića postoje nerasčišćeni računi iz nekih ranijih poslova.
Lambulići su bezbjednosno interesantne osobe, a dovodili su se u vezu sa švercom narkotika. Jugoslav Lambulić je trenutno sportski direktor fudbalskog kluba Zeta.
Osim braće Lambulić uhapšene su još dvije osobe, koje su bile sa njima u društvu. Iz Uprave policije je nezvanično rečeno da je među uhapšenima i Petar Miranović, dok identitet četvrte osobe još nisu utvrdili. Spektakularno hapšenje je izvedeno Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.
Podsjetimo, prije par dana je pronađen izrešetan automobil Vjekoslava Lambulića, u dijelu grada preko Morače.
Ko su braća Lambulić
Braća Lambulić su se dovodili u vezu sa Radojicom Rajom Božovićem, koji je bio alfa i omega fudbalskog kluba Zeta, a sada je fudbalski menadžer. Vjekoslav je odlukom Apelacionog suda pravosnažno oslobođen da je kao suizvršilac učestvovao u švercu 25 kilogramag kokaina.
U Bijeloj knjizi kriminala iz 2005. godine označen kao jedan od vođa kriminalnih klanova. Treretio se i da je od 15. novembra do 20. decembra 2002. godine na području Srbije i Crne Gore, Njemačke i Norveške, sa više osoba, švercovao kokain. Zbog pranja novca u saizvršilaštvu 2012. osuđen je na dvije godine. Njega i njegovog brata tužilaštvo je teretilo da su tokom 2004, 2005. i 2006. godine, putem finansijskog i privrednog poslovanja, prikrili način pribavljanja novca, koji su pribavili neovlašćenim organizovanjem igara na sreću. Takođe, dovodili su se u vezi sa, likvidacijom Aleksandrom Brajovićem.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.