Božović ugostio investitore iz UAE i Njemačke: Razmatrana izgradnja bolnice u Budvi

0

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović ugostio je danas investitore iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Njemačke, sa kojima je, između ostalog, razgovarao o izgradnji bolnice.

„Predstavnici renomiranih investicionih kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Njemačke na sastanku sa predsjednikom Opštine Budva Milom Božovićem razmatrali su mogućnosti za realizaciju najvažnijih investicionih projekata na teritoriji opštine Budva u narednom periodu i podsticaju direktnih stranih investicija. Posebna tema na sastanku bila je formiranje, izgradnja i upravljanje opštom bolnicom u Budvi, koja se nalazi na vrhu agende sadašnje gradske administracije“, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Budva.

S tim u vezi, razmatrana je mogućnost privatno-javnog partnerstva u ovoj oblasti, kao i mogućnost izgradnje bolnice u skladu sa najsavremenijim standardom u oblasti zdravstva i medicine.

„Predsjednik Milo Božović je uvjeren da će Budva kroz realizaciju ovog strateškog projekta pokrenuti novi ciklus razvoja opštine u svim pravcima, sa posebnim osvrtom na turizam, imajući posebno u vidu da je niz svjetskih renomiranih kompanija iz oblasti zdravstva i medicine zainteresovan za izgradnju bolnice, među kojima je i američka medicinska ustanova ‘Džon Hopkins'“, navodi se u saopštenju.

Božović je ovom prilikom predstavio i druge infrastrukturne projekte koji su predviđeni za realizaciju u narednom periodu, među kojima su izgradnja šetališta u Budvi, kao i izgradnja žičare Bečići – Brajići sa izletištem.

„Budva ima ogroman potencijal za direktne strane investicije, koje su, kao generatori globalne privrede, šansa za ubrzan razvoj grada“, rekao je Božović.

Pored predsjednika Opštine Budva, sastanku su prisustvovali i predsjednik skupštine grada Budva Nikola Jovanović, kao i glavna gradska arhitektica Jelena Lazić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.