Božović (SNP): Vuković zaboravio da kaže da su za stanje u MA najodgovornije njegove partijske kolege

0

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, donoseći odluku da se svakom zaposlenom u Montenegro Airlines-u isplati jednokratna pomoć, propustio je da kaže da su za postojeće stanje najodgovornije upravo njegove partijske kolege, a ne aktuelna vlast na državnom nivou, saopštio je odbornik SNP u Skupštini Glavnog grada Bogdan Božović.

“Poznato je da su se godinama na rukovodećim mjestima u tom državnom preduzeću nalazili kadrovi bivše vlasti, koji su primali astronomske plate za crnogorske uslove. S druge strane, firma je bilježila gubitke i sve više je tonula u dubiozu. Bez obzira na često ukazivanje na neracionalno poslovanje, ništa se nije mijenjalo, osim što je država nastavljala nemilice da “sipa” novac ovoj kompaniji”, naveo je Božović.

Sada nas, kako dodaje, čudi kako Vuković o svim tim činjenicama koje su poznate javnosti nije bio obaviješten ili je propustio da reaguje

“Obespravljeni radnici brojnih preduzeća kao što su KAP i Radoje Dakić često su u prethodnom periodu protestovali na ulicama našeg grada, a pokušavali su da dođu do pravde i pred međunarodnim sudovima. Takođe je poznato da su godinama nailazili na zid ćutanja i odsustvo sentimenatalnosti za njihove probleme kod bivše vlasti. Imajući u vidu sve rečeno, možemo zaključiti da je ovakva odluka odlazeće garniture u Glavnom gradu populistički potez i želja da se operu ruke od nečinjenja u prethodnom periodu”, naveo je Božović.

Građani su, kako je istakao, za trideset godina vladavine DPS-a mogli da se uvjere koliko im je stalo do njihovih prava i položaja.

“Zbog toga smo sigurni da će talas promjena koji je počeo 30. avgusta na državnom nivou ubrzo zahvatiti i naš grad”, zaključio je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.