Božović: Prosvjetari koji štrajkuju su meta neviđenih pritisaka i zastrašivanja, direktori ih prebrojavaju

0

Predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović tvrdi da su prosvjetni radnici koji su u štrajku meta „neviđenih pritisaka i zastrašivanja“.

On je kazao da su direktori škola, po instrukcijama iz resornog ministartsva, sinoć kasno i rano jutros, održali sjednice Nastavničkih vijeća da nas prebroje prosvjetare koji štrajkuju.

– I ukažu da možemo dobiti otkaze. Da nas zastraše – saopštio je Božović.

Istakao je da je nastava danas bila obustavljena u 138 ustanova, a da je u nekim ustanovama nastava izvođena djelimično, sa malim brojem zaposlenih koji nijesu u štrajku.

Kako navodi,  u pojedinim školama, poput Osnovne škole ”Meksiko” iz Bara i još nekim, broj zaposlenih u štrajku sa 44 pao na četiri, što govori o zastrašivanju.

– U nekim školama su direktori i pomoćnici držali nastavu, bili štrajkbrejkeri, kako bi poslali izvještaj da se u njihovim ustanovama nastava odvija po ustaljenom rasporedu. Takođe, prijete nam Uredbom iz 2006. godine, kojom je štrajk u obrazovanju potpuno zabranjen. Na sreću zaposlenih, taj broj direktora, koji se trude da uguše štrajk i pravo prosvjetnih radnika na pravdu i dostojanstvo, je vrlo mali. Na žalost, umjesto da ozbiljno pregovaramo, iz MPNI se trude da nas na silu uguraju u učionice i pokažu da je u obrazovanju sve u najboljem redu. Koleginice i kolege, samo složno i jedinstveno možemo odbraniti naše pravo na dostojanstven život i dostojanstveni poziv – zaključio je Božović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.