Božović organizovao sastanak u cilju rješavanja problema buke i bespravnih objekata u Budvi

1

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović danas je u svom kabinetu organizovao sastanak sa ciljem rješavanja problema buke i bespravnih privremenih objekata tokom ljetnje sezone na području budvanske opštine.

Sastanku kod predsjednika Opštine prisustvovali su: ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, načelnik Centra bezbjednosti Budva Nikola Terzić i načelnik komunalne policije i inspekcije Miloš Tajić.

Na sastanku je, između ostalog, konstatovano da problem buke kontakt zone posebno kod Starog grada, ali i u drugim djelovima opštine predstavlja jedan od većih izazova za dobru turističku sezonu, te da je neophodno što prije preduzeti neophodne mjere prema onima koji ne poštuju Odluku o komunalnom redu na teritoriji opštine Budva.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović izrazio je spremnost ministarstva da pomogne Opštini Budva u rješavanju problema ove, ali i u pripremi naredne turističke sezone, posebno kad je u pitanju nedovoljan broj komunalnih policaja i inspektora.

Na sastanku je bilo riječi i o nelegalno postavljenim privremenim objektima i uređajima na budvanskom šetalištu.

Načelnik Centra bezbjednosti Nikola Terzić ukazao je na probleme sa kojima se suočava komunalna policija u svom radu, nedovoljan broj komunalnih inspektora i policajaca, ali je dodao da će ta služba, s obzirom na to da smo gotovo na kraju sezone, odmah početi sa primjenom represivnih mjera kako bi se uveo komunalni red.

Na sastanku dogovoreni su i dalji koraci na polju saradnje i koordinacije u svim oblastima od zajedničkog interesa.

1 Comment
  1. Njegos komentariše

    Krenite prvo od odvoza smeca. Ne mozemo imati uspjesnu turisticku sezonu gdje se odvoz smeca vrsi u 6h izjutra. Imajmo u vidu da roditelji dolaze sa malom djecom na more da odmore. Slozicemo se da buka od ubacivanja kontejnera bas i nije savrsen alarm

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.