Božović: Govor Aleksandra Vučića pred svjetskom političkom pozornicom i elitom je osvjetlao obraz Srbije i srpskog naroda!

5

Autorski tekst ambsadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića

 

Govor Predsednika Srbije, Aleksandra Vučića pred svetskom političkom pozornicom i elitom je osvetlao obraz Srbije i srpskog naroda. Bio je to govor uz koji smo se zamislili, radovali i vratili poljuljano samopoštovanje i osetili važnim i ponosnim, ali ne samo mi.

Siguran sam kao verujući čovek da su se tako osetile i sve duše generacija naših slavnih predaka koji su ginuli tako često i tako puno, kroz našu slavnu ali mučeničku istoriju. Bilo da su ginuli na Kosovu polju 1389. braneći slobodu, hrišćansku veru i Evropu, bilo da su pod Voždom Karađorđem oslobađali Srbiju ili je pod Milošem izgrađivali uvek su stradali.

Bilo da su u dva svetska rata opet strasno stradali braneci slobodu,pravo i svoju otadzbinu, bilo u poslednjem ratu devedesetih i strašne i nepravedne 1999. Kada smo bez odluke SB UN i bez da smo ikoga napali, bili bombardovani od kada nam je brutalno narušen suverenitet i teritorijalni intrgritrt garantovan Poveljom OUN. A samo zato što smo se uvek i uvek samo branili tako braneći opšte i univerzalne vrednosti povelje UN.

Ovaj istorijski govor,pravno utemeljen i čvrsto argumentovan postace deo političke istorije koji će se dugo pamtiti i prepričavati u generacijama koje dolaze. Državnički i državotvorni govor Predsednika, kojim se jasno i hrabro brani i čuva Srbija, bio je potreban da je ohrabri i pokaže put u budućnosti. A to je put mira,stabilnosti,saradnje i kompromisa.

A mislim i čvrsto verujem da je ovaj govor bio potreban i svim njenim iskrenim saveznicima, prijateljima i liderima slobodarskog i demokratskog sveta i otuda aplauz i čestitke Predsedniku u glavnoj sali UN na Ist riveru.

Sve čestitke celoj delegaciji Srbije i mom kolegi ambasadoru Srbije u UN ambasadoru Nemanji Stevanoviću.Pozivam sve građane koji ga nisu čuli i pročitali da to mogu učiniti i na sajtu Ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori.Živela Srbija i ceo srpski narod gde god živeo.

 

5 Comments
 1. Pera komentariše

  Bio je govor kakav se ne pamti,konacno da im se kaze istina o KiM i srpskom narodu.
  Ambasador Bozovic prati desavanja u CG i nastavlja istinsku borbu za ocuvanje naseg naroda na tim prostorima i samo slogom cemo opstati.

 2. Dejan komentariše

  Predsesnik Vucic se bori za svoj narod i sigurno nece dozovliti cepanje terirorije na sta svetska elita i ide,sa druge strane Bozovic prati svog predsednika i uvek poziva na slogu i jedinstvo srpskog naroda jer samo tako mozemo opstati i sacuvati svoj narod u celom regionu.

 3. Dejan komentariše

  Veoma dirljiv govor ambasadora Srbije gospodina Bozovica.

 4. Despot komentariše

  Veoma sadržajan govor predsednika Vučića, Srbija je ponosna na njega. Sve pohvale i za ambasadora Bozovica sto je na ovakav nacin istakao bitno cinjenicno i realno stanje u vezi sa govorom Predsednika. Čestitke Božoviću, najvise zbog prvo prijateljskog odnosa ka Srbiji i Predsedniku jer je retki primer ljudi tj osoba koje svoje politicke i druge poene na kupuju na bezobrazan i jeftin, vec na iskren i cestit nacin. 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

 5. Maja komentariše

  Dostojanstven govor predsednika ali i ambasadora.
  G. Bozovic je olicenje pravog predstavnika jedne zemlje, castit, ponosit, intelektualac, human a pre svega veliki rodoljub.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.