Bošnjak: Režim brine o tajkunima, mi ćemo o narodu

0

“Ministar Pavle Radulović, u njemu svojstvenom maniru, izvlačenjem iz konteksta i namjerno miješajući teze, pokušava da koaliciji DF i SNP spočitava ono što evo tri decenije ova vlast radi svojim građanima, a to je obmana i pljačka, ocijenila je Branka Bošnjak, kandidat za odbornika koalicije “Sve za moj grad”.
Ona ističe sa su ljudi iz vlasti dokazani obmanjivači i to građani znaju, a znate i vi, ali je teško suočiti se sa svojim pravim licem u ogledalu.
“No ubrzo će vas građani Podgorice naćerati da se dobro pogledate i ko ste i kakvi ste. Vaša partija je opljačkala i ojadila ovaj narod. Uništila i rasprodala sve što je decenijama stvarano. Zahvaljujući pljačkaškoj neoliberalnoj ekonomiji,koju vi i vaš šef Đukanović dosljedno propagirate, došlo je do jezivog i nehumanog raslojavanja stanovništva. Velika većina je u zoni siromaštva, na samom rubu egzistencije, a vi i vama slični oko šefa živite život, van realnosti, život koji nema dodirnih tačaka sa životom većinskog naroda. Davno ste izgubili kompas i pogazili sve vrijednosti. Vaša djeca troše za noć ono što porodice koje stanuju u Park šumi Zagorič razvlače na cio mjesec. Većinu njih je nužda natjerala da grade na državnoj zemlji ili zemlji za koju su mislili da je državna. A država i Glavni grad su saučesnici u svemu tome i ne smiju sad da peru ruke od svega i da se lako izvuku. Pa nisu ti objekti nicali a da vlast, kad joj je odgovaralo, nije gledala kroz prste. Uredno im je naplaćivala priključke i za vodu i za struju. Demokratski front građanima Park šume Zagorič nudi najbezbolniji način da riješe ovo pitanje, ali smo im naglasili nećemo sa njima u isti koš stavljati vaše tajkune koji su profit sticali od nelegalno izgrađenih objekata, kazala je Bošnjak.
Da je Crna Gora država socijalne pravde, kako stoji u Ustavu, brinula bi za ove ranjive kategorije stanovništva i ne bi ih dovodila u ovakvu situaciju, već bi im obezbijedili nužni smještaj, kao što to rade sretne zemlje.
“Ali vaše čitanje Ustava, kao uostalom i sve vaše, jevelika obmana. Vi niste u stanju decenijama da uvedete socijalni karton, pa da vidimo ko šta ima u Crnoj Gori. Naravno da to smišljeno radite, da se ne bi vidjelo šta je sve kriminalna bratija iz DPS opljačkala i čega se sve protivzakonito domogla, ističe ona.
Pobjeda opozicije u Podgorici je više nego izvjesna.
“Zato su i vas gurnuli u ovu trku da probaju sa navodno novim ljudima da spasu ono što se spasiti ne može. Ali svi vi, navodno navi, u stvari ista mustra kao vaši Marovići, Mugoše, Rađenovići, Pavićevići, Stijepovići i ini. Dosta je bilo bahaćenja, ponižavanja i obmanjivanja građana. Uništili ste našu, ali nećemo dozvoliti da uništite i budućnost naše djece, kazala je ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.