Bošnjak: Očigledno je da neko želi da se nastavi političko mrcvarenje u Podgorici

0

Predsjednica Odbora PzP-a Glavnog grada Branka Bošnjak se nada da će danas biti sastanak potpisnika koalicionog sporazuma vlasti, kao što su dogovorili na prethodnom sastanku.

– Ono što svi vidimo je da nema očekivanog dogovora između odbornika PES-a i Pokreta za Podgoricu i da je došlo do još većeg jaza. Moram priznati da sam na prethodnom zajedničkom sastanku bila šokirana dozom agresivnosti i arogancije od strane pojedinih predstavnika PES-a, pa s obzirom na to da se opet ponovilo, onda se ne može reći da je slučajno. Očegledno da nema iskrenosti, ni želje da se dođe do dogovora, jer uvredama nije mjesto tamo gdje se želi postići kompromis. Očigledno da neko želi da se nastavi ovo političko mrcvarenje i iscrpljivanje. Od starta, zbog neozbiljnosti u ponašanju imam osjećaj da PES želi da sruši svoju gradonačelnicu, a da za to okrivi druge, što nema političke logike, ali sve nekako ukazuje na to – rekla je Bošnjak za „Dan“.

Bošnjak navodi da je gradonačelnica Olivera Injac i ranije, a i na prethodnom sastanku pokazivala dobru volju za postizanje dogovora.

– Očigledno da to nekom iz PES-a ne odgovara, jer je nema u pregovaračkom timu. Iskreno mi je žao, jer smatram da je uprkos ogromnim opstrukcijama ona konačno uzela stvari pod svoju kontrolu, i da bi u gradu mnoge stvari profunkcionisale. Takođe je pomalo degutantno, da ne kažem uvredljivo za nas koji smo se decenijama borili protiv DPS režima, koji smo proganjani, prebijani, zatvarani, trovani suzavcima i bojnim otrovima, nama koji smo po kiši i vjetru u znak protesta boravili na ulici i spavali pod šatorima, dok su oni bili ušuškani u udobnosti i toplini svog doma, sad spočitavati saradnju sa DPS-om – kaže Bošnjak.

Ona smatra da je situacija takva da su bliži vanrednim izborima nego dogovoru.

– Krivac je jasan, a to je PES nedozreo za veliku ulogu koja ga je igrom slučaja zapala, tako da džabe pokušavaju da upiru prstom u bilo koga, sve je vrlo jasno. Ako postoji iole doza odgovornosti prema građanima, treba da zajednički konstatujemo razlaz i iniciramo skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada, vratimo mandate građanima na ponovno odlučivanje – smatra Bošnjak.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.