Bošnjak: Malog marginalca Mugošu raskrinkaću i pred sudom i u javnosti!

Bošnjak: Malog marginalca Mugošu raskrinkaću i pred sudom i u javnosti!

Moja obaveza kao poslanice i nekad odbornice, upravo je da štitim javni interes i da ukazujem na kriminalne i koruptivne radnje trulog sistema i njegovih nosioca. Niko mene neće ućutkatiti, a ponajmanje ovaj mali marginalac Miomir M. Mugoša, na čija nedjela odavno ukazujem, čak i kroz krivičnu prijavu koju sam svojevremeno predala tužilaštvu, poručila je Branka Bošnjak, poslanica DF-a.

Pošto u prethodnom saopštenju, zbog prostora nijesam mogla da iznesem sve kriminalne radnje ove individue, drago mi je da ću imati šansu da ga na sudu priupitam neke stvari. A iz dana u dan brojni pojedinci objelodanjuje dokaze o njegovoj umješanosti u najprljavije poslove. Očigledno je da je ovaj lik potpuno ogrezao u kriminalu.

“Samo današnja, nova, izjava gospodina Lakića potpuno razotkriva svu nezaježljivu pohlepu i kriminalne aktivnosti Miomira M. Mugoše i njegovu direktnu umiješanost u afere “Klap” i “Vardar”. Nijesam primijetila ni da je demantovao prethodne teške optužbe, da je uzeo ogroman novac da bi po nalogu svoje kriminalne bratije uklonio specijalnog poreskog inspektora Sinišu Kovačevića. Kukavički je izignorisao i samoubistvo ili kako neki sumnjaju ubistvo njegovog prvog saradnika, kad su objelodanjene ove afere. On je kao prvi pretpostavljeni, pokojnog Grebovića morao da zna motiv samoubistva, odnosno ubistva. Očito da će na našem sudskom procesu, koji željno iščekujem, Mugoša dolaziti sa lisicama na rukama.

A za period dok je bio funkcioner u Glavnom gradu neka se za sud dobro pripremi za pitanja od onog kako je, kao predsjednik komisije, vršio raspodjelu stanova službenicima, pa su mu liste redovno padale pred sudovima, a ogromna sredstva Grada su se morala izdvojiti za izgubljene sporove i njegove brljotine. Podsjetiću ga i na čuvenu ogradu oko Centra za rehabilitaciju na Kakarickoj gori, te Zvonka Petkova, Bugarina, fizičkog radnika na njegovom imanju, kome je udijelio ovaj posao, a kasnije mu izdejstvovao državljanstvo i zaposlio ga u Komunalnoj policiji, do toga na koliko godina su date saglasnosti na sve one njegove navodno privremene objekte na pozajmljena imena, od kojih ubira rentu. Biće zanimljivo i konačno po nalogu suda uraditi analizu finansijskog poslovanja MZ Donja Gorica na čijem je čelu. Malo ćemo popričati i o stanovima u zgradi prosvjetara u njegovom komšiluku. Mnogo interesantnih tema će biti, kazala je ona.

Učešće u ovolikom broju kriminalnih radnji može samo materijalno nezaježljiva i iskomleksirana osoba.

“Miomir M. Mugoša je konačno postao teret i svojoj partiji. Očigledno ga puštaju niz vodu, čim su ga uklonili sa pozicije sekretara Odbora DPS u Glavnom gradu jer se preigrao. Mnoge njegove kolege dostavljaju razne dokaze o njegovim nedjelima, a on sam najbolje zna šta je činio i kome se sve zamjerio.

Biće potencijalnih svjedoka za sud na pretek. Vjerujem da je i njegov imenjak bivši gradonačelnik jedan od zainteresovanih, jer “mali” Mugoša najbolje zna kako mu se odužio kad si mislio da “veliki” tone. Priznajem “veliki” Mugoša je radio sa stilom, a ne ovako šišnjarski.

Još jednom pozivam premijera Markovića da objavi kompletan spisak ovakavih “beskućnika”, koji su uz njegov amin dobili stan ili kredit, a koji sam više puta u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore tražila.

Takođe pozivam premijera Markovića da smijeni ovog kriminalca sa mjesta direktora Poreske uprave. Ukoliko je ostalo i minimuma profesionalnosti kod tandema Stanković i Katnić, Miomir M. Mugoša bi isti čas trebao da završi iza rešetaka.

Još jednom obavještavam građane, da će Demokratski front dolaskom na vlast svu imovinu stečenu kriminalnim radnjama od 1990tih do danas konfiskovati, a ovakve kriminalce smjestiti iza rešetaka. Takođe će biti konfiskovana i imovina za koju nema dokaza o porijeklu, a onu stečenu na privilegovan načim moraće vlsnici da otkupe po tržišnim uslovima”, poručila je ona.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *