Bošnjačka stranka se vraća u Skupštinu

2

Bošnjačka stranka se vraća u Skupštinu Crne Gore, saopštio je šef poslaničkog kluba te stranje Ervin Ibrahimović.

On je kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke kazao da će poslanici te stranke “prisustvovati sjednicama Skupštine Crne Gore i radnih tijela parlamenta i na taj način dati doprinos dijalogu i kompromisu, koji su nužno potrebni Crnoj Gori”.

“Bošnjačka stranka na ovaj način pokazuje spremnost da želi da nastavi da bude aktivni sudionik svih procesa u našem društvu. Svjesni činjenice da se naše društvo nalazi u delikatnom političkom momentu, koji je dodatno otežan složenom epidemiološkom situacijom, vjerujem da ćemo našim konstruktivnim pristupom doprinijeti nastavku dijaloga i jačanju kontrolne uloge parlamenta, koji su neophodni za uspostavljanje konsenzusa u našem društvu”, naveo je Ibrahimović.

Kako je dodao, s obzirom da su iscrpili pravne mehanizme kroz podnošenje inicijative Ustavnom sudu po pitanju usvojenih zakonskih rješenja na sjednici održanoj krajem prošle godine, stekli su se uslovi da poslanici Bošnjačke stranke kroz skupštinske diskusije, kao i kroz učešće u radnim tijelima parlamenta, daju doprinos nastavku demokratskih procesa, reformi, vladavine prava, kao i nastavku evropskog puta Crne Gore.

“Očekujemo da će se i Ustavni sud ubrzo oglasiti povodom navedenih inicijativa”, rekao je Ibrahimović.

2 Comments
  1. Rade komentariše

    Naravno da se morate vratiti kada vas je Milo pozvao.

  2. MIKI komentariše

    Ovi ljudi iz Bosnjacke stranke su najsmjesnije pojave na crnogorskoj politickoj sceni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.