Bošnjacima jeste mjesto u vlasti: Osman, Rafet, Kemal i Suljo mogu biti dobri svjedoci saradnici da Tužilaštvu ispričaju o svojim i DPS malverzacijama!

16

piše: Dražen Živković, urednik portala Borba

Lov u mutnom. Upravo u toj jednoj rečenici moglo bi se opisati ponašanja čelnika Bošnjačke stranke poslednjih dana. Vrh partije, ogrezle u nepotizam, oličene u podaništvo DPS-u do poslednjeg dana, sa primjesama afera kojima su bili skloni, sada želi da na perfidan način oaporava rezultate izbora od 30. avgusta.

Rafet, Suljo, Kemal i Osman, perjanice DPS vlasti koja je ojadila čak i njihov narod, danas hoće da nam dijele lekcije ko to, po njima, treba da čini novu vlast, u koju bi taj četverac bez kormilara, da se uhljebi.

Niko, pa ni rukovodstvo Bošnjačke stranke, koje je bilo akter mnogih afera u proteklom vremenu, nema pravo da ucjenjuje novu vlast. Sjetite se da im je prije četiri godine ponuđeni i mjesto premijera, da budu vlast sa sadašnjim pobjednicima, ali su oni izabrali da budu privezak DPS-a i da svoj lični interes stave iznad interesa naroda kojeg predstavljaju, a za kojeg se ne bore, osim za svoje privilegije. Što tada nijesu tražili da DPS koji je osvojio najveći broj mandata, ne bude dio vlasti, kao što sad, bezobrazno i bez imalo stida i kajanja za ono što su radili, traže da oni koji su osvojili 33 odsto glasova, ne budu dio vlasti.

Da se razmijemo, Bošnjaci su dobrodošli da budu dio vlasti i promjena koje je narod tražio. I Bošnjaci treba da naprave otklon od onih koji ih sada predstavljaju, jer oni nijesu niti njihovi predstavnici niti oni mogu, kao poslušnici jedne oligarhije koja je ojadila Crnu Goru i svoj narod, da personalno budu dio vlasti.

Nemam ništa protiv da Osman, Suljo, Rifat i Kemal dobiju adekvatno mjesto u novoj vlasti. Za početak da budu insajderi ili svjedoci saradnici u postupcima otkrivanja raznih nepočinstava i malverzacija koje je činila vlast u kojij su oni participirali. Umjesto što nas zamajavaju i vrijeđaju inteligenciju naroda koji je glasao za promjene, neka svoje usluge ponude Tužilaštvu. Neka objasne kako su sami sebi dodjeljivali stanove i povoljne kredite, a na štetu i onih koje predstavljaju. Neka ispričaju koje su sve rođake, kumove i prijatelje zaposlili u državnim institucijama. Neka objasne građanima ko sve radi u Monteputu. Prije nego što krenu u ucjenjivanje za ulazak u vlast, da nam određuju ko je podoban a ko ne, neka nam Osman objasni veze sa firmom Euroasfalt”, koja je doživjela procvat poslova u Crnoj Gori, baš u vrijeme njegovog mandata. I kakve su veze njegove i članova njegove porodice sa tom firmom, čiji gazda je finansijer SDA i Bakira Izetbegović.  Samo u poslednjih par godina, ta bosanska kompanija, koja je u Sarajevu pod istragom zbog milionske utaje poreza, nesmetano u Crnoj Gori za to vrijeme dobija poslove od preko 60 miliona evra. Da podsjetim javnost, SDT vodi istragu o malverzacijama te kompanije i vezama u Crnoj Gori. O tome treba da priča Osman i to trebaju da ga pitaju oni koji ga ovih dana primaju na politički kanabe da s njim ćakulaju o politici i novoj vladi. Osman Nurković je jedan od onih koji je sam sebi dodijelio državni stan. I sad taj treba da nam kroji sudbinu i kadrira u Vladi da one koje je glsala trećina građana izašlih na izbore proglašava nepodobnim.

Suljo Mustafić i Rafet Husović, stanove koje su svojevremeno dobili od države po povoljnim uslovima, kao su mediji pisali, prodali su po tržišnim cijenama za šest puta veći iznos od onoga po kome su ih kupili i tako ostvarili kapitalnu dobit, odnosno extra dobit na štetu države.

Zato vrh Bošnjačke stranke treba, za početak, da sarađuje sa Specijalnim tužilaštvom, da na sudu dokaže svoju nevinost, pa da onda priča o vladi i kadriranju u vladi. I zato ništa manja odgovornost nije na onima koji ovo ne smiju da ih pitaju, kada ih primaju na razgovore, jer ovaj narod traži istinu i odgovore na konkretna pitanja, a ne na politički otrcane floskule.

Ako neko, mimo volje građana, a volja građana je da DPS i sateliti budu prošlost, a da Bošnjaci treba da budu dio vlasti, ali ne da ih predstavljaju kompromitovani kadrovi, potegne za ekspertima poput Osmana i Sulja i njima sličnih, onda je taj iznevjerio ono što je narod od njega tražio. Zato se nadamo da će i Albanci i Bošnjaci biti dio nove vlasti, jer tamo im je i mjesto, ali svakako tamo nije mjesto onima koji su se u njihovo ime ogriješili o zakon.

16 Comments
 1. Vasò komentariše

  Prećera dražene, pa neće valjda borba da bira predstavnike stranaka u vlast,, nije gotovo dok nije gotovo, prvo će đukanović ponuditi formiranje vlasti dps, a onda drugi redom, politika je kurvinska rabota, vjerujem političaru koliko i crno iza nokta, PRIČEKAJMO, a do tada sprdnja sa politički akteri i sa sotonjarama.

  3
  38
 2. Peconijevi Telohranitelji komentariše

  U svakom slucaju clanak je za cistu 10! Mislim da ce ovo braca Bosnjaci dobro razumjeti.

  45
  2
 3. Q komentariše

  Napokon da im neko kaze i javno,Bosnjaci da al ovaj cetverac bez kormilara ne.Bravo na tekstu.

  40
 4. Kontra revolucija komentariše

  Ako se ovako nastavi, promene nece biti promene !!!.
  Sve po starom !!!.
  Bezobrazluk je da su pobednici otisli sa njima na kaficu i pice !!!.
  A vala je Crna Gora puna izdajnika i fukara !!!.

  30
  1. Serbona komentariše

   Svaka čast za tekst! Baš tako, bezobrazluk je da oni sa 3 mandata pokušavaju da odredjuju ko ce biti na vlasti. Očigledno da im je zagrljaj DPSa mnogo prijao i da se plaše nove vlasti i svoje odgovornosti

   22
   1
  2. To je to komentariše

   A i ti jedna od većih fukara

 5. Marko komentariše

  O hotelu rafeta husovica niko ne pise , hotel emerald d.stoj, Ulcinj

  22
 6. Кнез Васојевић komentariše

  Наш народ исламске вјероисповијести и треба да буде заступљен али свакако не преко ових битанги!

  18
  1
 7. Vasò komentariše

  Bošnjaci jbte im kevu četnikklerofasističku

  1
  13
 8. Cgo komentariše

  Vaso,popusi ga bitango

  12
  1. Traktorist komentariše

   😂😂

 9. akvarius komentariše

  Ovaj tekst treba poslati na sve moguce strane .Sve se to zna ami neki znamo i malo vise sve su to fukarluci sto bi reko nas Nobelovac. Jednog za sto drugog pod sto isto ti misle (sto posto provjereno)

  5
  1
 10. akvarius komentariše

  Veliki pozdrav za urednika.

  1. Traktorist komentariše

   Ajde mu duvaj ulizico, podrepino.

 11. vaso komentariše

  Akvarius traktirce ustasko kopile koristi imena Vaso Q i ostale i laxno se predsavlja bolesnik virus da he Devil.

 12. To je to komentariše

  A jebu brate ovi bošnjaci, ove iz DF.. Sprdaju se sa njoma

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.