Bošković se javio da nam kaže da je teška situacija, al nam NATO izgleda neće pomoći!

3

Ministar odbrane Predrag Bošković kaže da je situacija u karantinima širom Crne Gore mirna. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira, ali jeste, kako kaže, nepoštovanja nekih mjera. On je istakao da još ne razmišljaju o uvođenju vanrednog stanja, dodajući da će to zavisiti od ponašanja građana i toga koliko oni poštuju mjere.

“Mnogi su u karantinima situaciju shvatili kao socijalno zbližavanje, a ne kao držanje fizičke distance. Međutim nepoštovanje mjera neće dozvoliti vojska. S obzirom na to da se iz dana u dan situacija minjenja, sinoć su otvorena dva nova karantina jedan hotel u Herceg Novom i prostorije Crvenog Krsta u Sutomoru,” naveo je Bošković za RTCG.

On kaže da je čitava vojska na raspolaganju državi i narodu u slučaju bilo kakve vanredne potrebe.

“Vojska ima svoje kapacitete koje je i čuvala i obnavljala”.

Bošković je, odgovarajuči na pitanje novinara, rekao da je važna disciplina građana.

“Što bude disciplina veća mi nećemo morati da sprovodimo rigorozne mjere, istakao je on. Pojedinci ne doživljavaju očigledno sve ovo kao jednu ekstremno tešku i opasnu situaciju, zato smo imali ljude koji su se pričestili sa istom kašičicom. To bi moglo biti vrlo brzo širenje zaraze,” jasan je Bošković.

“Do sada velika većina građana poštuje preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela. Nije ovo pitanje Vlade i državnih organa samo već i građana prije svega. Svi smo zajedno tu da se izborimo sa ovom situacijom. Nijesmo razmišljali o uvođenju vanrednog stanja, pod uslovom da se svi pridržavaju mjera,” zaključio je Bošković.

3 Comments
 1. Lange komentariše

  Boskovic je gov.o,balj.ga,izdrkot.na,olos,i medju onima je koji ce najvise na.ebati ka se pose.emo u DPS kad prodje korona

  20
  1
 2. Xxxxc komentariše

  Dje je sad Ranko Krivokapić, zivio je za taj dan pa Ce valjda sad da nam pomogne

  9
  1
 3. Alksandar Vučić komentariše

  Pomoćiće nama braća Rusi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.