Bošković: Okidač hibridnog rata Zakon o slobodi vjeroispovjesti

0

Naučili smo određene lekcije iz hibridnog rata koji se trenutno vodi u Crnoj Gori, a čiji je okidač Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković poslije sastanka ministara odbrane zemalja članica NATO u Briselu.

Na pitanje da li je Crna Gora sposobna da se u ovom trenutku izbori sa izazovima i prijetnjima u toku hibridnog rata koji se vodi nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, Bošković je kazao da “iako mala zemlja sa ograničenim resursima i  do sada je pokazala da može itekako kvalitetno da se suprotstavi svim izazovima”.

„Već u septembru je najavio da će u susret  izborima ta kampanja početi da se intenzivira. Naravno, uzet je Zakon o slobodi vjeroispovijesti  kao jedan okidač za brutalno obračunavanje sa Crnom Gorom. Vidjeli smo u zadnje vrijeme sve se to više pokazuje da ti protesti imaju najmanje veze sa Zakonom već prije svega sa političkim željama određenih političkih subjekata u Crnoj Gori i van Crne gore da se obračunaju sa državom i legitimnom izabranom vlašću. Naučili smo određene lekcije  i siguran sam da ćemo znati da se izborimo sa svim izazovima kako bi Crna Gora opet bila primjer suživota svih nacija i vjera, to je osnovna i ključna definicija Crne Gore da bude jednako mjesto za življenje za sve njene građane“, kazao je Bošković novinarima u Briselu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.