Borovinić Bojović uručila nagrade najboljim učenicima srednjih škola: Vaši rezultati su ponos našeg grada

0

Predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović u okviru tradicionalne manifestacije “Dan najboljih”, koja je održana juče u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, uručila je nagrade najboljim učenicima srednjih škola u Glavnom gradu.

,,Veliko mi je zadovoljstvo što mi je ukazana čast da našim najboljim maturantima uručim priznanje od grada u kojem su sazreli i ušli u svijet odraslih. Čestitam svim učenicima koji su danas nagrađeni ovom prestižnom nagradom, kao i Vašim porodicama i profesorima koji su Vam pružili neizmjernu podršku. Nagrada Luča nije samo simbol vašeg  uspjeha u školovanju, već i dokaz vašeg karaktera i odlučnosti”, istakla je predsjednica.

Nagradom “Luča” nagrađeno je 278 maturanata, dok je 14 srednjoškolaca takođe nagrađeno za neko od osvojena prva tri mjesta na državnom takmičenju.

,,Dragi maturanti, činjenica da ste najuspješniji predstavnici svoje generacije pokazuje da su vaše  dosadašnje odluke i izbori bili ispravni. Vaše obrazovanje i znanje su vaši najvažniji alati za postizanje svih životnih ciljeva, jer, kako je to rekao Konfučije: “Znanje pomaže razmijevanju, razumijevanje pomaže ljubavi, ljubav pomaže strpljenju, a strpljenje pomaže miru”. A mir je nešto čemu danas svi u svijetu naročito težimo, kazala je Borovinić Bojović.

Predsjednica je na kraju još jednom čestitala nagrađenim učenicima na ovom izuzetnom postignuću ističući da su njihovi rezultati ponos grada, ali ujedno i obaveza cijelom društvu da predano radi na stvaranju uslova koji će im omogućiti da u svom gradu i svojoj državi  izgrade karijere i tako doprinesu  društvenom prosperitetu svoje zemlje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.