Borovinić Bojović: Sponzor inicijative za smjenu gradonačelnice je DPS, ne prihvataju ulogu opozicije i traže dodatne taster glasove

0
Mi činimo sve što je u našoj moći da građani ne budu taoci krize, i ne treba nikada da budu. Sponzor inicijative za smjenu gradonačelnice je DPS koji ne može da prihvati ulogu opozicije i traže dodatne taster glasove, istakla je predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović gostujući u Dnevniku Gradske RTV.

“Ne treba svaka kriza, koja potiče iz stranačkih klupa, da utiče na krizu Glavnog grada, jer je to jako loša poruka. A građanima je dosta svojih izazova i problema, da im je u ovom trenutku najmanje potrebno da mi podignemo transparente i kažemo: „Obratite pažnju na nas, ovdje se dešava neka kriza“, istakla je Borovinić Bojović naglašavajući da oni nijesu postali vlast da bi stvarali krize već da bi radili i rješavali probleme.

“ Zbog izostanka dogovora kriza vlasti se desila, ali ono što je važno je da ta kriza vlasti nije utemeljena ua rezultatima, u radu lokalne vlasti do sada. Mi smo tu da bi rješavali probleme, istakla je predsjednica Skupštine Glavnog grada.

“ Jasno je da oni ne mogu da prihvate činjenicu da oni nijesu neko ko odlučuje i teško se navikavaju na to. Oni hoće da izazoivu određenu destabilizaciju, oni hoće krizu, ciljanu, naravno, jer tako žele da skrenu pažnju sa onih stvari koje se njima dešavaju“ naglasila je Borovinić Bojović.

Ističe da takvu destabilizaciju DPS ne može sam da izvede i traži pomoć sa strane – dodatnu radnu snagu koja treba da poveća, kako je istakla, broj taster glasova.

Ona je saopštila da predsjednik države treba da se izjasni na prozivke o budućem političkom djelovanju

“Bilo bi dobro da se oglasi i odagna svake špekulacije i, legitimno i potpuno jasno, kaže svoj stav prema tome i prema nekom, eventualnom, budućem djelovanju Pokreta za Podgoricu sa strankama bivšeg režima“ istakla je predsjednica Skupštine Glavnog grada.

Najavila je Kolegijum sa svim šefovima klubova u srijedu 10. jula u 11 h kako bi donijeli odluku o datumu sjednice.

(adria)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.