Borovinić Bojović: Politički sponzor inicijative o rušenju vlasti u Podgorici je DPS Mila Đukanovića; vidjećemo da li se DPS ‘krije’ iza još nekoga

0

„Inicijativa koju su pokrenuli SD-SDP-LP formalno može ući u skupštinsku proceduru tek kada dobije potreban broj potpisa“, izjavila je predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović. Ona je u izjavi za „Dan“ kazala da je politički sponzor inicijative da se sruši demokratska vlast u Podgorici DPS Mila Đukanovića. „SD-SDP-LP su u ovom slučaju sakupljači potpisa odnosno kuriri DPS-a. Činjenica da je inicijativa poslata svim odborničkim klubovima uključujući i klubove većine, govori o nedostatku političke ozbiljnosti predlagača i potrebe za viškom jeftine provokacije“, odgovorila je ona.

„POBRKANI LONČIĆI“

„Demokratska vlast u Podgorici je dobila izborno povjerenje i puni mandat od strane građana i građanki. I lično neću podržati bilo kakvo skraćivanje mandata Skupštini ili razrešenje gradonačelnice Injac. Povjerenje građana je na snazi, a inicijativa predlagača da sami sebi skratimo mandat više govori o njima, nego o nama. To se nekad na podgoričkoj cesti zvalo ‘pobrkani lončići’. Ipak, sve je manje prostora za ‘žmurke’ i u narednom periodu će se otkriti da li se DPS ‘krije’ iza još nekih osim Sd, Sdp i LP“, poručila je dr Borovinić Bojović.

– U svakom slučaju važno je da Podgorica dobije rasplet situacije. Pred odbornicima aktuelne većine je jasan izbor: ili će biti u službi građana i napraviti dogovor unutar demokratske većine da se nastavi sa radom, ili će tastere pritisnuti po želji DPS koji je od strane građana poslat u opoziciju. Sve one koji su služili kratkoročnim interesima DPS-a, javnost pamti samo po tome što ih je poslala u politički zaborav, poručila je predsjednica Skupštine Glavnog grada.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.