Borović: Neki advokati posjećivali Vujoševića u zatvoru i tražili da promijeni iskaz

0

Sekretar VDT-a Nenad Vujošević tražio je danas da kod specijalne državne tužiteljke Lidije Vukčević dopuni svoj iskaz koji je prethodno dao. On je takav zahtjev postavio bez saglasnosti svog advokata Borivoja Borovića, ali je ipak odustao od dopunskog razgovora.

Kako je saopšteno, Vujošević se plaši da bi u zatvoru mogao da umre i tužiteljku je danas pitao da mu omogući bolničko liječenje.

„Jedan svjedok je saslušan u petak. Ja nisam bio prisutan i to je jedan od svjedoka čije ime mi tužilja danas nije htjela saopštiti. S obzirom na to, tražio sam da za dalje obavezno budem pozivan za svaku istražnu radnju“, rekao je Borović koji je istakao da ako Vujošević bude želio da potpiše sporazum o priznaju krivice, on neće više biti advokat koji će ga zastupati.

Borović je naglasio i da je Apelacioni sud danas donio rješenje u kom je ispravio rješenje Višeg suda po kom je Vujoševiću bio određen pritvor i po tački 2 a to je uticaj na Kneževića i NN svjedoke. Danas je to rješenje preinačeno, pa je on u pritvoru samo po tački 1, a odbrana će ponuditi stan kao jemstvo.

Advokat je na naše pitanje kazao da njegovog branjenika provociraju u zatvoru, odnosno da pokušavaju da saznaju šta se zapravo desilo. Borović je upozorio na model ponašanja zatvorenika koji na taj način pokušavaju da dobiju informacije a potom postanu zaštićeni svjedoci.

Osim toga, Borović je istakao da je Vujošević imao i određene advokatske posjete koje su bile u funkciji da on promijeni izjavu, ali nije želio da kaže imena svojih kolega iz Crne Gore koji su Vujoševića posjećivali.

(Fod media)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.