Borivoje Borović za Borbu: Nenada Vujoševića pritiskali u zatvoru da promijeni iskaz!

Borivoje Borović za Borbu: Nenada Vujoševića pritiskali u zatvoru da promijeni iskaz!

“Na Nenada Vujoševića, sekretara VDT-a je vršen pritisak u zatvoru u Spužu, da promijeni iskaz. Imao je posjetu, još uvijek nećemo otkriti o kome se radi, i to bez našeg znanja i mog prisustva kao njegovog advokata. Od njega je traženo da promijeni iskaz”, otkrio je ekskluzivno za Borbu njegov advokat Borivoje Borović.

On kaže i da je Vujošević nedavno vođen kod tužioca, opet bez znanja advokata.

“Njemu je tada pozlilo, pa je odveden u bolnicu. Tužilac tada nije ni uspio da ga sasluša, a mi smo za to saznali tek kada mu je pozlilo.

Naglašava i da još uvijek neće saopštiti ko vrši pritisak na Vujoševića, ali da se lako sa zaključiti.

Ponovio je da ako u najkraćem roku na slobodu ne bude pušten Vujošević, koji je bolestan čovjek i kome treba liječenje, tražiće saslušanje Ivice Stankovića i Milivoja Katnića u pomenutom predmetu.

Kako kaže, očekuje uskoro odluku nadležnih na njegovu žalbu da se ukine pritvor.

Vujošević na saslušanju

Vujošević se sumnjiči da je kao član kriminalne grupe po nalogu njenog organizatora Duška Kneževića pokušao da utiče na specijalne tužioce u istragama koje se vode protiv njega i članova te kriminalne organizacije.

Uhapšen je nakon što je Knežević objavio audio-razgovora sa Vujoševićem, u kojem sekretar VDT-a tvrdi da je uzimao novac biznismena sa potjernice i njime kupovao službene usluge vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića. Knežević je rekao da je u tu svrhu dao oko 800.000 evra.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *