Boris Kopitović za Borbu: Nadam se pozivu u reprezentaciju

0

Boris Kopitović je mladi defanzivac iz Podgorice, rođen 1994. godine. Svoju karijeru gradio je od matičnog Zabjela, Budućnosti, Mladosti preko izraelskog Makabi Akoa pa sve do Čukaričkog čiji je sada standardni defanzivac. Prošao je sve mlađe selekcije crnogorske reprezentacije čiji je bio i kapiten. U ekskluzivnom intervjuu za “Borbu” sa urednikom sportske redakcije Boris je našao vremena da odgovori na postavljena pitanja.

Kako ste zadovoljni Vašim partijama u dresu tima sa Banovog brda kao i partijama Vašeg kluba u jesenjem dijelu sezone?
“Zadovoljan sam mojim učinkom ove polusezone,vjerujem da sam ostavio jako dobar utisak, a samim tim sam i pomogao klubu da dođe do pozicije koja nas vodi u Evropu”.
Znamo da je Čukarički među top 5 najjačih ekipa u Jelen Superligi, pa nas zanima koji je cilj popularnih Brđana u ovoj sezoni?
“Izlazak na evroscenu”.
Svjedoci smo da je trener Lalatović odličan motivator i izuzetno energičan trener pa nas zanima kakva je atmosfera u svlačionici prije i nakon utakmice?
“Lalatović stvarno treba da se doživi. To je trener sa najvećom energijom koju sam vidio i stvarno jako dobro motiviše igrače a to mu i donosi rezultate… Nakon pobjede u svlačionici je veliko veselje i kao nagradu te pušta da radiš šta god hoćeš, pa čak i da se ne pojaviš sjutra na treningu”.
Bili ste godinu dana u Izraelu, gdje ste sa velikim uspjehom nosili dres Makabi Akoa, možete li napraviti paralelu izmedju izraelske i srpske lige?
“Ima razlike,ne pretjerano u kvalitetu igrača, ali po infrastrukturi i posjećenosti sigurno. Izraelci imaju odlične stadione pa fudbal doživljavaju kao praznik i uvijek su im pune tribine”.
Golovi Vam nisu strani, postizali ste ih u dresu Makabija ali i Čukaričkog, možemo li još bolji golgeterski saldo očekivati u 2018.godini?
“Biće golova,tek se zagrijavam”.
Da li pratite dešavanja u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi i kako komentarišete dosadašnji tok prvenstva?
“Pratim koliko mogu i stvarno je super stvar što Arenasport prenosi naše utakmice. Drago mi je što Peco Rakojević ima dobre rezultate ali isto tako se nadam da će se Buducnost primaći ne bi li učinili prvenstvo malo zanimljivijim”.
Prošli ste sve mladje kategorije crnogorske fudbalske selekcije, da li je jedna od želja u 2018. i poziv od selektora A selekcije?
“Prošao sam i bio kapiten mladjih selekcija i prirodno je da se nadam pozivu u A selekciju”.
S obzirom da se bliži doček Nove godine, smijemo li znati gdje će Boris Kopitović dočekati Novu godinu?
“Boris Kopitović još uvijek nije isplanirao novogodišnje veče. Najvjerovatnije kući sa porodicom.
Vaš favorit na predstojećem Mundijalu u Rusiji?
“Moj favorit je najbolji igrač u istoriji ove igre- Mesi! A takođe bih volio da i Rusija ostvari zapažen rezultat kao domaćin prvenstva”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.