Boris Janković policajac koji je vratio uniformu: Nijesam se pokajao što sam napustio policiju, svim bićem sam uz moju Crkvu!

2

Žrtvu koju je u vrijeme odbrane svetinja SPC u Crnoj Gori podnio podgorički policajac Boris Boro Janković čulo se van državnih granica i na drugim kontinentima.

Nekoliko mjeseci nakon što je napustio policijski posao, koji mu je bio izvor egzistencije, Boro je odlučio da stavi tačku na profesionalni angažman i karijeru!

On i posle toliko vremena smatra da nije pogriješio. Ne želi da „do kraja“ otvori srce i dušu i saopšti šta ga je natjeralo da se odluči za taj korak. U narodu je već heroj, posebno u Podgorici, gdje ga ljudi s ponosom posmatraju, pozdravljaju, uz stisak ruke ili zagrljaj.

Podsjećamo, Boris nije želio da primijeni silu protiv okupljenih funkcionera Budve i građana, kada su se dešavale nimalo lijepe scene ispred zgrade Skupštine opštine, koje su turističkom centru donijele mnogo problema. Nije bilo lako prihvatiti činjenicu da je ostao bez posla. Ali Boris je samo jedan od junaka koje je ovo vrijeme narodnog otpora iznjedrilo. Za njegov glas daleko se čulo. Čako do Australije i Sidneja.

– Obradovali su me prijatelji sa tog dalekog kontinenta i pokazali ogromno srce. Čak i oni koje u životu nikada očima nijesam vide. Veliku zahvalnost dugujem prijatelju u tuđini Đorđu Bubanji, njegovoj familiji, kao i drugim humanim dragim ljudima. Dobro se dobrim vraća, pa se nadam da ću, uz Božju pomoć, jednog dana znati da na lijep način uzvratim tim časnim ljudima, kaže za „Novosti“ Janković.

Naš sagovornik priznaje da nije bilo lako donijeti odluku i napustiti službu, ali ne želi da priča razloge koji su ga na to natjerali.

– Bilo je mnogo „izjava“ koje nijesam dao, Moja odluka je moja lična stvar, i želim tako da ostane. Ja sam vjernik i u svoju Crkvu ulazim slobodno, palim sveću, primam svete tajne i prisustvujem liturgijama. Odgojen sam u pravoslavnom duhu, kao i tradicionalne crnogorske porodice, kaže Boris Janković.

2 Comments
 1. Darko komentariše

  I mi smo sretni sto si ti sretan .
  Uz to mi smo sretni zbog nase Crne Gire .
  I eto svi smo sretni

  13
 2. Dusan komentariše

  Eto tebe Borise brzo nazad u policiji slobodne Crne Gore. Živ nam bio. Nova vlast mora dve ljude koji su na ovaj i sličan način ostali bez posla vratiti na poslove koje su radili. Preletače ne primati nikako.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.