Boričić: Krivokapiću, narod je gladan mnogo čega u ovoj besudnoj zemlji, a ponajviše pravde!

4

Član predsjedništva Demokratske narodne partije Boris Boričić poručio je premijeru Zdravku Krivokapiću da je narod gladan mnogo čega u ovoj besudnoj zemlji, a ponajviše pravde!

“Gospodine Premijeru, vodeći se onom starom „strpljen, spašen“, evo dočekah i skoro 200 dana od istorijske pobjede naroda 30. avgusta 2020. godine, sve obuzdavajući se da ne reagujem na brojne promašaje koje u tom periodu napraviste. Računajući da „ko na brdo ak` i malo stoji, više vidi no onaj pod brdom“, ubjeđivah sebe da znate što činite. I tako stigosmo do trena kad bismo, kako Vi rekoste: „izglasavanjem tužilačkih zakona prešli ‘crvenu liniju’ u pregovorima sa EU“. A Vi upravo time pređoste našu „crvenu liniju“ – liniju naroda”, naglasio je Boričić.

Jer, kako dodaje, “ono čuveno, „Vox populi vox dei“, a što bi trebalo dobro da znate, gazite upravo Vi. Parlamentarna većina svakako predstavlja izraz volje naroda!”

“Podsjećam Vas da je to ona ista većina koja vam je omogućila, i dala povjerenje da budete na toj poziciji. Većina, koju niste konsultovali prilikom povlačenja nekih poteza, za koje je ista ta većina bila životno zainteresovana. Sada upravo toj većini spočitavate da Vam nije dala vremena da se bolje informišete i konsultujete „Vaše partnere“. Ti partneri su i naši partneri, ali Vi pritom zaboravljate da je narod, u svemu ovome, najjači partner. To jest, u ovom slučaju: njegovi neposredni predstavnici u parlamentu. To su predstavnici naroda, kojima je isti taj narod ukazao povjerenje. Zaista mi je žao što Vi niste imali malo duži politički angažman kako bi vam još lakše dali blanko povjerenje”, naveo je Boričić,

Poručio je Krivokapiću da narod pamti prokockano dato blanko povjerenje Darku Pajoviću, kao i mnogim Pajovićima.

“Ne dozvolite sebi taj luksuz. Narod, koji se posle 30 godina oslobodio tiranije, i trpljenja bezbrojnih promašaja vršilaca vlasti, ima dosta toga, samo mu vremena nedostaje. Narod nema više luksuz za traćenja vremena od strane najodgovornijih. Po svoj prilici, kako ste krenuli, Vama ne bi bilo dovoljno ne 200, nego ni 2.000 dana da stignete do postavljenog cilja. Počinjete da ličite na koreografa za korake: dva naprijed, jedan unazad. Stičem utisak da niste ni živjeli u Crnoj Gori, iako znam za Vas iz studentskih dana kad ste bili asistent”, navodi Boričić.

Trideset godina opozicioni predstavnici naroda u parlamentu ukazuju na poharu Crne Gore, na korupciju, kriminal, nepotizam, bahaćenje pojedinaca, a kako dodaje, Krivokapić to spektakularno objavljuje kao nekakvu novost.

“Nema šta, otkrili ste toplu vodu. Gospodine premijeru, nama ne treba potvrda naših tvrdnji, već rješavanje nagomilanih problema, i odgovornost pojedinaca za njihovo činjenje”, poručio je Boričić.

 

 

4 Comments
 1. MIKI komentariše

  E, moj Boricicu, moras shvatit da su Zdravku preci Nato zlikovci, no gladni i obespravljeni narod.Sta bi nas djedo rekao da ustane iz groba.

  10
 2. Milica komentariše

  Krivokapic hitno da se probudi i radi onako kako je narodu obecano! Ovaj narod nema vise strpljenja za layna obecanja!

 3. Jovana komentariše

  Vapi Crna Gora za pravdom već 30 godina

 4. lorena komentariše

  Narod je glasao za nesto novo. Za istinu i pravdu konacno da docekamo u ovoj drzavi..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.