Borci za prava životinja prekinuli reviju Viktorije Bekam

0

Demonstranti su nosili majice na kojima je pisalo „Životinje nisu materijal“ i mahali su transparentima „Živjela veganska koža“

Borci za prava životinja prekinuli su reviju Viktorije Bekam na Pariskoj nedelji mode, pridruživši se modelima na pisti.

Grupa Ljudi za etički odnos prema životinjama (Peta) navela je da je protest bio protiv upotrebe životinjske kože u modnoj industriji uopšte.

Demonstranti su nosili majice na kojima je pisalo „Životinje nisu materijal“ i mahali su transparentima „Živela veganska koža“.

Viktorija se pojavila na događaju sa štakama, pošto je prethodno povredila stopalo.

Ona je nosila crnu zaštitu na levom stopalu, koja se slagala sa njenom potpuno crnom odećom.

Uprkos problemima sa kretanjem, ona je prošetala pored obožavatelja i modnih kritičara koji su bili u prvom redu, među kojima je bio i bivši brazilski fudbaler Ronaldo, nekadašnji saigrač njenog muža Bekama.

Nakratko je zastala da pošalje poljubac nekome u publici izgovorivši „hvala ti“.

Iako Viktorijin modni brend ne koristi krzno ili egzotičnu kožu, iz Pete su naveli da neki drugi dizajneri upotrebljavaju kožu.

Mimi Bekeči, predsednica Pete za Evropu, rekla je da „nijedna odeća ili dodatak nisu vredni nasilnog masakriranja i dranja kože osetljivim i inteligentnim životinjama“.

„Apelujemo na Viktoriju Bekam da se okrene ka etičkim i ekološkim inovacijama koje su dostupne danas, kao što je vrhunska koža napravljena od jabuka, grožđa, ananasa, pečuraka i tako dalje.“

Aktivisti organizacije Peta poznati su po protestima kojima prekidaju događaje i redovno se pojavljuju na velikim modnim revijama, među kojima su one u Njujorku, Londonu i Milanu.

Revija u Parizu prikazivala je kolekciju jesen/zima nekadašnje članice grupe Spajs grls.

Dejvid Bekam napisao je na Instagramu prošlog meseca da je Viktorija povredila stopalo tokom „manjeg incidenta u teretani“.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.