Borba za kontrolu policije: “Mojkovački klan” gura Damjanovića, “Grand” hoće svog čovjeka!

0

Pravi rat vodi se iza kulisa, između ekipe okupljene oko “mojkovačkog klana” i ekipe iz “Granda”, ko će preuzeti potpunu kontrolu nad Upravom policije. I dok ekipa iz Mojkovca gura svog sugrađanina Veska Damjanovića, koji je trenutno v.d. direktora policije, dotle ekipa iz Granda želi na to mjesto Zorana Tomčića.
Uprava za kadrove raspisala je konkurs za izbor novog direktora Uprave policije.
Samo neupućeni u funkcionisanje bezbjednosnog sistema ne znaju, da i jedna i druga struja pokušava da izgura svog kandidata, jer žele kontrolu nad policijom.
Poznato je da ekipa iz Granda kontroliše specijalno tužilaštvo, a da je do odlaska Slavka Stojanovića, policija bila pod komandom suprostavljenog tabora.
Veće šanse da se domogne pomenute funkcije trenutno ima Damjanović koji osim pomenute podrške, zahvaljujući kojoj je bio dugi niz godina pomoćnik direktora policije važi za pravog profesionalca u poslu i kolege za njega imaju samo riječi hvale.
Konkurs za direktora policije raspisan nakon što je doskorašnji direktor Uprave policije Slavko Stojanović podnio ostavku.
Promjene u policiji su uslijedile neposredno poslije ubistva Miloša Šakovića (31) i Radivoja Jovanovića (42). Šaković i Jovanović su ubijeni u pucnjavi u centru Podgorice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.