Borba smeta DPS-u i poltronima: Laži DPS lutaka na navijanje i zamajavanje javnosti!

1

Kao i mnogo puta od našeg osnivanja, portal Borba je prva objavila neku ekskluzivu, a danas je to bila informacija da su ministri SD-a napustili sjednicu vlade, zbog svađe sa kolegama iz DPS-a, oko koncesija Aerodroma. I onda brže bolje, kreće da se javlja jedan sitni udbaški doušnik, saradnik svih režimskih medija. Naravno, kakva bi to ekipa za demantovanje bila, kad nju ne bi sačinjavao i izvjesno Srđan Kusovac, glasnogovornik vlade u raspadanju. Isti onaj koji se skrivao iza sajta preko kojeg je pljuvao novinare, medije, NVO sektor i opoziciju. I zamislite težinu riječi toga i takvog glasnogovornika.

On u “uglednim” medijima, izabranim za napade na sve koji ne misle kao vlast, demantuje vijest iz Borbe, a ne smije da pomene Borbu. A demantuje tako što sam sebe hvata u laž. Prvo kaže da je sjednica prekinuta, odnosno, nije održana, a onda dodaje da nije tačno pisanje jednog portala da sjednica nije održana, odnosno, da je prekinuta. Čovjek mrtav ladan sebe hvata u lažima, i još se time ponosi.

“Navodna vijest koju je objavio pomenuti portal naravno da nema nikakve veze sa istinom kao ni većina toga što pomenuti portral objavljuje”, rekao je za Standard Srđan Kusovac, šef vladinog biroa za odnose sa javnošću.

I naravno, dodaje on, kako većina informacija, koje objavi taj portal, misleći na Borbu, kojoj ime ne smije da pomene, nijesu tačne. E, u tom grmu i leži zec. Borba je problem DPS-u i Kusovcu.

Nadam se da se Kusovac objasniti onda porodicama uhapšenih o kojima pišemo danima da nijesu uhapšeni, a to što su u Spužu, to je za njihovo dobro. Vjerovatno će objasniti amijenjenim funkcionerima policije, o kojima pišemo, da oni ustvari nijesu smijenjeni, samo više nijesu na funkcijama na kojima su bili. Vjerovatno Duško Knežević i Dejan Lakić, koji iznose konkretne optužbe preko našeg portala, ne postoje, nego ih je Borba izmislila da napakosti Kusovcu i DPS-u. Iskreno, veći kompliment naša redakcija ne može da dobije nego kad je Kusovac “demantuje”, i to preko svijih novinara, dok im se čitava država, pa i onaj dio koji glasa DPS smije.

Kakva vlada, takav glasnogovornik, a jedino gori od njih su pojedini “novinari”. Sitni mali doušnici policije i tužilaštva, koji svako popodne, prije nego stignu kući, svrate do službe da referišu šta rade kolege koje ne mogu da kontrolišu.

Ako nije tačna informacija Borbe, kako to da sjednica nije održana. A nije održana jer su je napustili ministri SD-a. Toliko o istini Kusovca i njegovih lokalnih piskarala.

Međutim, iza sve ga ovoga se krije opasna namjera vladajućih struktura. Kusovac ovakvim izjavama, demantovanjem samog sebe, kroz medije bliske bezbjednosnim strukturama, svjesno crta metu redakciji Borbe. A poznato je kako prolaze nezavisni novinari pod vlastima DPS-a. Poručujemo da smo poruku shvatili i da sad znamo ko je nalogodavac napada koji će, izvjesno je sada, krenuti na nas. Naravno, adekvatno ćemo i odgovoriti!

Redakcija Borbe

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Sto Kusovac izjavljuje to je grdno i KUSO za svakoga bez za one koji plaćaju ovog lika. Čest prednjačile u informisanju i ne služite interesnim grupama a to je rijetko na medijskoj sceni Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.