Borba saznaje: Zločin u Njemačkoj osveta za ubistvo “kavčanina” Blaža Đurovića!

0

Meta napada u Njemačkoj, u kojem su ubijeni Darko Mijović i Nikola Jovanović, bio je Miloš Vesković, državljanin Srbije, saznaje Borba u vrhu MUP-a.

On je rođeni brat Darka Veskovića, zvanog Prika, koji je u zatvoru zbog ubistva Blaža Đurovića, koje se dogodilo prošle godine u Beogradu. Inače, Đurović, koji je porijeklom iz Crne Gore, po policijskim evidencijama, povezivao se sa “kavčanima”.

“Miloš Vesković je bio meta napdača, a Miković i Jovanović su ubijeni jer su se zatekli u pogrešno vrijeme, na pogrešno mjesto. Sumnja se da je ovaj napad osveta za likvidaciju Blaža Đurovića”, kaže naš izvor.

Prema operativnim podacima, braća Vesković su veoma bliski “škaljarskom klanu”, a Darko je u tom klanu, po pisanju beogradskih medija imao ulogu u organizaciji egzekucija. Takođe, on važi za čovjeka bliskog Filipu Koraću, desnoj ruci Luke Bojovića, vođi „zemunskog klana“ koji je trenutno u zatvoru u Španiji, gdje je pravosnažno osuđen na 18 godina.

Policijske informacije ukazuju da je Vesković kriminalnu karijeru počeo odavno, i to krijumčarenjem heroina iz Turske u Srbiju. Heroin je krijumčario preko BiH u zemlje Zapadne Evrope, a navodno je sarađivao sa Bojovićem i Koraćem. Saradnju su kasnije proširili na šverc kokaina iz Južne Amerike.

U obračunu u Njemačkoj je ranjen i Miloš Pavićević, takođe crnogorski državljanin, kao i još jedna NN osoba.

Ubistvo se dogodilo u ponedjeljak, oko pet sati jutros u stanu u gradu Forst.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.