Borba saznaje: Vulin sjutra dolazi u Rovca, polaže vijenac na grob Pavla Bulatovića!

0

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin dobio je dozvolu od crnogorskih vlasti da delegacija, koju od predvodi, dođe sjutra u Crnu Goru i obilježi dvije decenije ubistva ministra vojnog SRJ Pavla Bulatovića, saznaje Borba.

Kako saznajemo ministar odbrane Srbije će po prvi put nakon 20 godina predvoditi delegaciju koja će posjetiti vječnu kuću Pavla Bulatovića u Rovcima.

Vulin je prošle nedjelje zatražio dozvolu od Ministarstava inostranih poslova Crne Gore, a pozotivan odgovor je stigao danas.
On će sjutra predvoditi zvaničnu delegaciju Ministarstva odbrane Srbije.
Pavle Bulatović ubijen je 7. februara 2000. godine, u 18.55 sati, u restoranu FK Rad u Ulici neznanog junaka na Banjici u Beogradu. U društvu sa njim tada su bili njegovi prijatelji Vuk Obradović, direktor „Ju garant banke” iz Beograda, i Mirko Knežević, vlasnik restorana. Oni su tom prilikom lakše ranjeni.

Prema raspoloživim podacima iz policijske istrage, nepoznati napadač je kroz prozor restorana iz pravca obližnjeg fudbalskog igrališta iz automatskog oružja ispalio više hitaca koji su pogodili Bulatovića u srce. Operativnim radom i vještačenjima posumnjalo se da je zločinac prilikom atentata koristio jurišnu pušku AK-47 poznatiju kao „kalašnjikov”.

Ubica je došao preko glavnog fudbalskog terena. Prišao je zadnjoj strani sale restorana na zapadnoj tribini, gdje je leđima okrenut prozorima sjedio Bulatović sa društvom. Prema riječima očevidaca, Bulatović, Knežević i Obradović našli su se u restoranu da bi proslavili 50 godina postojanja Rada.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.