Borba saznaje: Ustavni sud donio odluke u slučaju Medojevića i Kneževića!

0

Vijeće Ustavnog suda Crne Gore donijelo je odluku po žalbama advokata Nebojše Medojevića i Milana Kneževića, a vezano za predloge za obustavu izvršenja pojedinačnih akata Višeg suda kojima je određena zatvorska kazna dvojici poslanika Demokratskog fronta (DF), saznaje Borba u vrhu Apelacionog suda.

Kako nam je nezvanično rečeno, odluka će biti saopštena u narednih dva, tri dana.

Ustavni sud formirao je predmet po ustavnim žalbama advokata Miroja Jovanovića i Dušana Radosavljevića, zastupnika Nebojše Medojevića, a Mevlida Muratović je određena da bude sudija izvestilac. U slučaju Milana Kneževića sudija izvjestilac je Milorad Gogić.

“Odluka je donesena i biće saopštena, najkasnije, u naredna, dva, tri dana. Ne možemo govoriti o detaljima, javnost će biti blagovremeno obaviještena, kazao je naš sagovornik iz Ustavnog suda.

Demokratski front pozvao je sinoć građane na velike proteste u srijedu, ako do tada ne bude riješen slučaj Medojevića i Kneževića.

Prema našim saznajima, nakon što Ustavni sud saopšti odluku, oglasiće se i Delegacija Evropske unije, koja ne gleda blagonaklono na najnovija dešavanja na političkoj sceni Crne Gore.

Advokati Medojevića i Kneževića su, osim rješavanja spora da li je lišavanjem slobode lidera PzP-a, povrijeđeno ustavno pravo, zatražili da Ustavni sud obustavi izvršenje kazne zatvora do okončanja rješavanja žalbe u meritumu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.