Borba saznaje u SDT-u: Obustavljena istraga o ubistvu Duška Jovanovića!

0

Specijalno tužilaštvo obustavilo je dalju istragu o ubistvu Duška Jovanovića, vlasnika DAN-a, jer rezultti vještačenja, navodno, nijesu potvrdili sumnje iz izvještaja da su nalogodavci ubistva Milo i Aco Đukanović, saznaje Borba u SDT-u.

Navodno, vještačenje nije potvrdilo ni da su u likvidaciji učestvovala tri italijanska državljanina.

Interesantno je da ova istraga traje duže od godinu dana, da su rađena dodatna i dopunska vještačenja u Danilovgradu, a da javnosti nikada nije saopšteno šta piše u dokumentaciji koji tužilaštvo više od godinu dana nije prevelo.

Informacija da navodno ni ova istraga nije dala rezultata, stiže nakon nedavne izjave GST-a Milivoja Katnića da je sada u dobrim odnosima sa DAN-om.

Kako saznajemo, SDT će uskoro objaviti da na ovu istragu stavljaju tačku.

Po tom izvještaju, u ubistvu Duška Jovanovića učestvovali su italijanski kriminalci Đordano Đuzepe, Antonino Priccoco i Gioele Carmelo Mangiola, dok je Damir Mandić bio saučesnik.

Po tom izvještaju Đordano Đuzepe je ispalio smrtonosne hice u Duška Jovanovića. Priccoco i Carmelo su, kao i Đuzepe, članovi italijanske mafije “Sakra korona unita”. Motiv za ubistvo Jovanovića je bilo njegovo pisanje o švercu cigareta devedesetih godina.

U izvještaju piše, što je već objavljeno, da su nalogodavci braća Milo i Aco Đukanović, a da je novac za likvidaciju obezbijedio Stanko Subotić.

U izvještaju se navodi i da je vlast formirala Ko­mi­si­ju za pra­će­nje po­stu­pa­nja nad­le­žnih or­ga­na u is­tra­ga­ma pri­jet­nji i na­si­lja nad no­vi­na­ri­ma samo da se ne rasvijetli ubistvo Duška Jovanovića.

“Osnivanje Komisije čiji je predsjednik Nikola Marković iz Dana je u funkciji stvaranja privida u javnosti da se država Crna Gora stvarno zalaže za zaštitu novinara pa i za rasvetljavanje ubistva Duška Jovanovića, piše u izvještaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.