BORBA saznaje u Evropi sad: U Budvi neće praviti vlast sa URA, jer ta partija ruši vlast u Podgorici zajedno sa Milatovićem i DPS-om!

0

Mjesec dana je prošlo od lokalnih izbora u Budvi, a situacija u ovoj primorskoj opštini je još uvijek prilično nejasna.

Danas je portal „Vijesti“ objavio da Pokret Evropa sad uskoro počinje pregovore sa Jovanovićem, ali to je samo spin, jer iz PES-a su nam potvrdili da do toga neće doći.

„Vijesti“ su prenijele da je Nikola Jovanović uputio zvaničan poziv Pokretu Evropa sad (PES) za sastanak, na kome bi se dogovorila nova budvanska vlast, u kojoj bi partija premijera Milojka Spajića dobila značajne pozicije u budućoj gradskoj upravi. To je pomenutom portalu navodno potvrđeno iz koalicije „Budva naš grad“, koja očekuje da bi se u naredna dva dana mogli susresti sa predstavnicima PES-a.

Međutim, kako je portalu „Borba“ potvrđeno iz vrha Pokreta Evropa sad, oni nemaju namjeru u Budvi da prave vlast sa GP URA i SDP-om, s kojima Jovanović želi da pravi većinu.

Prije nekoliko dana je i Nađa Laković iz PES-a izjavila da nova vlast treba da bude sastavljena od onih činilaca, koji mogu razvijati dobru saradnju između lokalne i državne vlasti, što je za razvoj Budve jako važno.

Naglasila je da proces formiranja vlasti treba da vode oni subjekti koji su dobili najveći broj glasova od građana Budve.

Nećemo podržati i učestvovati u vlasti koja bude zavisila od opozicionih partija sa državnog nivoa, jer je i Budvi neophodna stabilizacija političkih prilika, kako bi se buduća lokalna vlast u saradnji sa Vladom Crne Gore fokusirala na razvoj i unaprjeđenje Budve“ – izjavila je Laković.

Jovanović se promptno oglasio nakon izjave Laković, koju je protumačio kao da je i njegova lista na spisku onih sa kojima bi Spajićeva partija napravila koaliciju u Budvi.

Smatram da ćemo u toku razgovora razriješiti i eventualne dileme da li su baš sve partije koje čine opozicione subjekte na državnom nivou nepoželjan ili poželjan partner ako se uzme u obzir da sa pojedinima, kao što je URA, već vrše vlast u Glavnom gradu u kojem i sam PES poziva na očuvanje te iste vlasti”, saopštio je tada Jovanović.

S obzirom na to da GP URA zajedno sa DPS-om i pet odbornika (bliskih Jakovu Milatoviću) koji su napustili PES,  žele da ruše lokalnu vlast u Glavnom gradu, iz Pokreta Evropa sad ne žele da vrše vlast u Budvi sa GP URA i SDP-om koji je poznat po dugogodišnjoj saradnji sa DPS-om.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.