Borba saznaje: Šverc prema Kosovu kontroliše visoki funkcioner ANB-a!

Borba saznaje: Šverc prema Kosovu kontroliše visoki funkcioner ANB-a!

Visoki funkcioner ANB-a Crne Gore kontroliše šverc između naše zemlje i tkz.države Kosovo, a sve pod pokroviteljstvom američkih obavještajaca, saznaje Borba.

Kriminalni klanovi iz Crne Gore i sa Kosova zaradili su desetine miliona evra, od kada je Priština uvela takse od 100 odsto na robu iz Srbije. Kako nam je potvrđeno, roba koja iz Srbije ne stigne na Kosovo, završava u Crnoj Gori, gdje se u Rožajama, prepravljaju papiri.

“Kompletan šverc sa crnogorske strane kontroliše jedan visoko pozicionirani funkcioner tajne službe, a sa kosovske strane jedan tamošmnji ministar. Roba se prebaca iz Srbije u Rožaje, a zatim ide na Kosovo i Metohiju”, saznaje Borba u dobroobaviještenim bezbjednosnim izvorima.

Nadležni organi Srbije sumnjaju da i da neki državni funkcioneri iz Crne Gore stoje iza ovog šverca i da novac završava u privatne džepove.

“U Crnoj Gori se prave carinski papiri na za tu robu na kojima se unosi oznaka “republika Kosova”. Ta roba se preprodaje klanovima na Kosovu, koji je dalje distribuiraju. I klanovi iz Crne Gore i sa Kosova zarađuju na toj robi i napravljen je unosan biznis”, kaže naš sagovornik.

Nije isključeno da su kriminalci sa Kosova i Crne Gore direktno uticali da se donese taksa od 100 odsto na proizvode iz Srbije.

“Ovakvo stanje odgovara samo kriminalnim klanovima koji su povezani sa državnim strukturama i ogromne količine novca se slivaju u privatne džepove”, pojašnjava naš sagovornik.

Related posts

6 Comments

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *