Borba saznaje, Slavko Stojanović na ledu: Direktor za nerasvijeljena ubistva odlazi iz policije

0

Sadašnji direktor policije Slavko Stojanović od februara sledeće godine više neće biti na toj funkciji, potvrđeno je Borbi u vrhu MUP-a. Stojanović će za dva mjeseca, formalno, otići u penziju. Kao najozbiljniji kandidata za njegovog naslednika je Dragan Blagojević, njegov pomoćnik za obezbjeđenje ličnosti i objekata. U okviru policije u narednih dva mjeseca doći će do još kadrovskih rokada, što će sve biti uvertira za izbor Stojanovićevog naslednika.
Stojanović je na funkciji direktora policije od 2013. godine, a za njegovog mandata zabilježen je najveći broj nerasvijetljenih ubistava u istoriji Crne Gore. Surove likvidacije, bombaški napadi, prebijanje načelnika policije, lažne dojave o postavljenim bombama, obilježile su karijeru Stojanovića na čelu policije.
Kako nezvanično saznajemo, bilo je inicijativa za njegovu smjenu i ranije, ali je nađeno kompromisno rješenje, da kad se navrši pet godina njegovog mandata, da on sam podnese zahtjev za odlazak u penziju.
-Poslednjih par mjeseci Stojanović je samo formalno direktor policije, koji se još manje pita, nego što se pitao. Kadrovska rješenja se dogovaraju bez njegovog znanja, o raspodjelama funkcija i izbora načelnika i šefova Odsjeka, on je obaviješten bukvalno istog dana kad i javnost, kaže naš sagovornik.
Nakon njegovog odaska u penziju, biće raspisan konkurs za direktora Uprave policije, ali je najozbiljniji kandidat za to mjesto Dragan Blagojević.
On je trenutno Stojanovićev pomoćnik, a svojevremeno je sa mnogo uspjeha bio na čelu policije u Nikšiću. Poslije toga je imenovan za šefa Posebne jedinice policije, odakle je prebačen za pomoćnika direktora policije. Upravo prelazak na tu funkciju bio je u cilju njegovih priprema da preuzme direktorsku fotelju.
Pavićević vraćen na mala vrata

Interesantno je, da je iza kulisa, i Milovan Pavićević, nekadašnji šef kriminalistike i Stojanovićev pomoćnik, vraćen ponovo u prvi plan. Naime, on je podnio ostavku zbog serije nerasvijetljenih događaja u njegovom mandatu i od tada je bio neraspoređen. Međutim, kako Borba saznaje, on je nedavno vraćen u Stojanovićev kabinet i tamo obavlja ulogu savjetnika. Ime Milovana Pavićevića se dovodilo u kontekst pisma vođe „škaljaraca“ Jovana Vukotića, koji je tvrdio da u vrhu policije ima mnogo korumpiranih funkcionera.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.