Borba saznaje: Ranko razbija opoziciju, minira sve dogovore

0

Lider SDP-a Ranko Krivokapić na sve načine pokušava da minira dogovor ostalih opozicionih subjekata o zajedničkom kandidatu za predsjednika Crne Gore, saznaje Borba. Posljednja dva dana, vođeno je više razgovora, između predstavnika tkz. građanskog dijela opozicije i Demokratskog fronta. Iako je nađen zajednički jezik na tim sastancima o nestranačkom kandidatu, Krivokapić tvrdoglavo insistira da se DF isključi iz pregovora i da se njihovi predlozi ne prihvate.
Kako saznajemo, čelnici DF-a su pokazali dobru volju da svi objedine snage i da opozicija zajedno ide na predsjedničkim izborima. Napravljeno je više ustupaka tokom razgovora, ali sve minira SDP.
Nejasno je zašto Krivokapić razbija jedinstvo opozicije ako je poznato da je njegova stranka na ivici cenzusa i da nema neku težinu u biračkom tijelu.
Čelnici SDP-a tvrdoglavo insistiraju da se ne podrži ni jedan kandidat koji bude prihvatljiv DF-u, zbog neslaganja sa njihovom politikom.
Očigledno je da SDP ovakvim pristupom želi da razbije opoziciju, što bi svakako odgovaralo DPS-u, koji će biti u velikom problemu ako se opozicija okupi oko jednog kandidata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.